Bohumil Trampota: Avast: Kvartální výsledky meziročně beze změny, nabídka Nortonu by měla určovat cenu akcií

Bohumil Trampota: Avast: Kvartální výsledky meziročně beze změny, nabídka Nortonu by měla určovat cenu akcií

Dnes ráno oznámil Avast vybrané ukazatele za třetí čtvrtletí tohoto roku. Reportovaná čísla mírně vzrostla v meziročním srovnání. Naše očekávání byla ale o zhruba 5,5 % vyšší. Management zároveň potvrdil celoroční cíle. Kvartální výsledky by neměly mít na cenu akcií vliv. Je to dáno nabídkou společnosti NortonLifeLock Inc. na koupi celého Avastu.

Avast ukázal růst tržeb ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o +3,0 % na 232,7 mil. USD. Tahounem byl bez překvapení přímý spotřebitelský sektor, který obvykle tvoří přes 80 % celkových tržeb. Zisk na úrovni EBITDA je 127 mil. USD, což je jen mírně nad 126 mil. USD dosaženými před rokem. Marže klesla o 1,2 pb na 54,6 %.

Zadlužení dále kleslo na 0,8x (čistý dluh / EBITDA) z 1,0x reportovaných v pololetí, čímž Avast potvrzuje schopnost generovat silné cash flow.

Celoroční cíle Avastu jsou beze změny. Celoroční tržby by měly být spíše blíže horního konce očekávaného růstu o 6-8 %. A EBITDA marže by měla být v meziročním srovnání stabilní.

Reportované výsledky jsou mírně vyšší v meziročním srovnání, ale jsou pod našimi odhady. Předpokládáme, že jejich vliv na cenu akcií Avastu bude spíše omezený. Tím rozhodujícím faktorem je nabídka společnosti NortonLifeLock Inc. na koupi celého Avastu. Nabídka oceňuje Avast na 184 CZK. To naznačujeprémii ke včerejší zavírací ceně Avastu ve výši +8,9 %. To je z našeho pohledu velmi atraktivní.

Zdroj informací

Bohumil Trampota, Ekonomický a strategický výzkum, Komerční banka, a.s.

Datum

20. října 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3421 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál