Bohumil Trampota: Avast: Nabídka na akvizici Avastu zastíní silné kvartální výsledky

Bohumil Trampota: Avast: Nabídka na akvizici Avastu zastíní silné kvartální výsledky

Očekávané výsledky hospodaření: Avast zveřejní vybrané provozní ukazatele za třetí čtvrtletí ve středu. Čísla by to měla být silná podobně jako v předchozích kvartálech. Nicméně máme za to, že o výsledky takový zájem nebude. Je to dáno nabídkou společnosti NortonLifeLock Inc. na koupi celého Avastu. V souladu s projekcí vedení Avastu odhadujeme meziroční růst tržeb o téměř 8 % a více méně stabilní EBITDA marži.

Přímý spotřebitelský segment je nejvýznamnější sektor podnikání Avastu a tvoří cca 80 % výnosů. Celkové tržby odhadujeme na 243,6 mil. USD, což v meziročním srovnání znamená růst o +7,8 %. Zisk EBITDA by se měl vyšplhat na 136,5 mil. USD (+8,3 % y/y). To znamená marži o necelé tři desetiny procentního bodu vyšší ve srovnání s minulým rokem.

Norton svolal mimořádnou valnou hromadu, na které investoři rozhodnout o akvizici Avastu, na 4. listopadu. Akcionáři Avastu si budou moci vybrat z varianty, která nabízí vyšší podíl hotovosti nebo s vyšším podílem akcií Nortonu. První varianta oceňuje Avast na asi 184 CZK a druhá na 160 CZK. Pokud to srovnáme s páteční zavírací cenou Avastu nabízí varianta s vyšším podílem hotovosti prémii +10,3 %. To se nám zdá velmi atraktivní.

Zdroj informací

Bohumil Trampota, Ekonomický a strategický výzkum, Komerční banka, a.s.

Datum

18. října 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1922 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál