Klára Dostálová: Více než 9 000 nových míst pro předškoláky vznikne díky IROP

Klára Dostálová: Více než 9 000 nových míst pro předškoláky vznikne díky IROP

Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, podpořil na 386 projektů mateřských škol za téměř 5,4 miliardy korun. Dotace tak umožní zvýšit kapacitu školek o více než 9 000 míst.

„Nejvíce nových míst ve školkách a předškolních vzdělávacích zařízeních přibylo ve Středočeském kraji, je jich 2 599, a Jihomoravském kraji, kde je možné do školek přijmout o 1 334 předškoláků více. Tomu odpovídá i výše investic z IROP v těchto krajích, která je přes 1,7 miliardy korun ve Středočeském kraji a 885 milionů korun v Jihomoravském kraji,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Finance, které IROP v letech 2014-2020 rozdělil mezi mateřské školky a předškolní zařízení, byly využity na výstavbu nových budov nebo pavilonů, přístavby nebo rekonstrukce stávajících budov. Z dotací bylo pořízeno nejen nové vybavení pro děti, ale vybavily se z nich i jídelny nebo technické a hygienické zázemí.

S podporou mateřských škol se počítá rovněž v období 2021-2027, kdy je v IROP připraveno přes 3,7 miliardy korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Podpora bude určena na navyšování kapacit mateřských škol a zlepšování podmínek v mateřských školách, jako např. hygienické zázemí, bezbariérovost nebo venkovní prostory MŠ.

Zdroj informací

Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

Datum

1. září 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1705 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál