Reakce MMR na vyjádření ACK ČR

Reakce MMR na vyjádření ACK ČR

Ministerstvo pro místní rozvoj se důrazně ohrazuje proti tvrzení Asociace cestovních kanceláří ČR v pořadu Ranní Radiožurnál na ČRo Radiožurnálu, které bylo odvysíláno dnes v 8:38 hod. V něm místopředseda Jan Papež uvedl, že byl vytvořen „Informační šum ze strany MMR, které se tvářilo tak, jako že lidé musí vyčerpat dovolenou do 31. 8.“ Jeho tvrzení se nezakládá na pravdě. Veřejnost svým tvrzením totiž mate sám pan Papež, který se ani neobtěžuje dohledat poslední komunikaci MMR. A přitom se stačilo podívat na poslední vydanou tiskovou zprávu ohledně lex voucherů. Zvláště v době, která je na taková sdělení citlivá vzhledem ke končící ochranné době, kdy mnoho zákazníků očekává vrácení plateb od cestovních kanceláří, je šíření takové zprávy zarážející.

MMR naopak na tiskové konferenci dne 28. července 2021, na které byl přítomen i zástupce ACK ČR uvedlo, že poukazy typu lex voucher lze využít na zájezdy s datem zahájení po 31. 8 s tím, že je pouze nutno smlouvu o zájezdu do této doby uzavřít.

Poukaz je tedy možné využít i pro zájezdy s pozdějším datem zahájení než 31. srpna 2021. Ze strany MMR byly uvedeny i příklady lyžařských zájezdů a zájezdů domácích. Tisková zpráva z 28. července

Zdroj informací

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Datum

20. srpna 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1732 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál