Bohumil Trampota: Avast: Silné kvartální výsledky může zastínit nabídka na akvizici celého Avastu

Bohumil Trampota: Avast: Silné kvartální výsledky může zastínit nabídka na akvizici celého Avastu

Očekávané výsledky hospodaření: Očekáváme, že Avast zveřejní za druhé čtvrtletí podobně silné výsledky jako v prvním kvartále. Nicméně samotná čísla by nemusela být příští týden tím hlavním impulzem pro cenu akcií. Ve stejný den do 17hod má totiž konkurenční společnost Norton termín na zveřejnění případné nabídky na koupi celého Avastu. Obě společnosti potvrdily vzájemná jednání v polovině července.

Odhadujeme, že za druhý kvartál tohoto roku vzrostou v meziročním srovnání celkové tržby Avastu o 8 % na 236 mil. USD. Motorem výsledků by měl být bez překvapení přímý spotřebitelský segment, který se podílí na celkových tržbách z více než 80 %. EBITDA by podle našich projekcí měla být na hranici 131,1 mil. USD (9,1 % y/y). EBITDA marži očekáváme o desetinku lepší než na konci minulého roku.

Avast již dokázal, že umí stabilně generovat silný hotovostní tok. V prvním kvartále se mu podařilo snížit zadlužení (čistý dluh / EBITDA) na 1,1x z 1,5x a je pravděpodobné, že se dočkáme dalšího poklesu.

Cíle pro tento rok, který management zvýšil po výsledcích za Q1 21, jsou růst celkových tržeb poblíž horní hranice intervalu 6-8 %. EBITDA marže by měla meziročně zůstat stabilní. Zveřejněné tržby za Q1 a náš odhad za Q2 tvoří 50 % celoročního cíle. Avast má nakročeno k nejlepšímu roku své historie a očekáváme, že projekce naplní.

Očekávané události: Vybrané provozní ukazatele za Q3 21 by měly být zveřejněny pravděpodobně koncem října.

Zdroj informací

Bohumil Trampota, Ekonomický a strategický výzkum, Komerční banka, a.s.

Datum

5. srpna 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2711 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál