Kaspersky: Vyjádření společnosti k úniku osobních dat z účtů na sociální síti Facebook

Kaspersky: Vyjádření společnosti k úniku osobních dat z účtů na sociální síti Facebook

Alexander Moiseev, obchodní ředitel společnosti Kaspersky:

Ochrana osobních údajů je velmi citlivým tématem jak pro jednotlivé uživatele, tak pro organizace. Podle průzkumu společnosti Kaspersky představuje největší problém pro zabezpečení IT u více než poloviny organizací na celém světě (59 %). V loňském roce každá druhá organizace (46 %) zaznamenala nežádoucí průnik k datům kvůli různým kyberbezpečnostním incidentům.

Pro uživatele to znamená, že musí být velmi ostražití. I když si většina z nich zvykla na to, že o sobě na internetu sdílí různé informace, měli by se neustále ptát sami sebe, co je opravdu žádanou zveřejňovat a co ne. Při těchto úvahách je dobré představit si, jak by se dala taková data zneužít, pokud by se dostala do špatných rukou - od phishingu přes sociální inženýrství až po krádež uživatelského účtu. Pokud k tomu dojde, je důležité být připraven a používat dobré zabezpečení na všech používaných zařízeních.

Dmitrij Galov, bezpečnostní expert společnosti Kaspersky:

"Nebylo by překvapením, kdyby útočníci začali využívat informace získané díky tomuto útoku při cílených phishingových kampaních, což znamená rozesílání škodlivých e-mailů, které zdánlivě pocházejí od důvěryhodného odesílatele, například z e-mailové adresy přítele z Facebooku. Útočníci by se také mohli pokusit vydávat se za osobu, jejíž údaje byly zneužity. Pro bezpečnost uživatelských účtů je důležité dodržovat tato pravidla: nikdy neklikejte na žádné odkazy nebo přílohy v e-mailech a vždy zkontrolujte, zda neobsahují podivné gramatické / pravopisné chyby (znamená, že e-mail nepochází od osoby, za kterou se vydává). Chcete-li na internetu ochránit své osobní údaje, nejlepším řešením je omezit rozsah informací, které sdílíte na sociálních sítích. Bezplatný nástroj Kontrola soukromí společnosti Kaspersky vám pomůže nakonfigurovat nastavení ochrany osobních údajů na sociálních sítích tak, aby poskytovala odpovídající úroveň zabezpečení."

Zdroj informací

Kaspersky

Datum

6. dubna 2021

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3016 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál