Klára Dostálová: Reakce na vystoupení ministra kultury Lubomíra Zaorálka v Poslanecké sněmovně v rozpravě k novému stavebnímu zákonu

Klára Dostálová: Reakce na vystoupení ministra kultury Lubomíra Zaorálka v Poslanecké sněmovně v rozpravě k novému stavebnímu zákonu

Kolegové poslanci dnes vznesli k návrhu stavebního zákona desítky pozměňovacích návrhů a je to jejich právo. Ostatně u takto složité a komplexní normy se to dalo čekat a my se teď musíme jednotlivými návrhy probrat. To je naše práce. Základem nového stavebního zákona je komplexní pozměňovací návrh Hospodářského výboru, který byl s jednotlivými resorty diskutován. I s ministerstvem kultury – na ochraně památek tento návrh dokonce nic nemění ani oproti vládní verzi zákona, se kterou pan ministr Zaorálek souhlasil.

S ministerstvem kultury jsme na 99 procentech dohodnuti a naše spolupráce s resortem pokračuje. Domnívám se, že se ze strany pana ministra jedná o nedorozumění a možná přehlédnutí informací v podkladech. Chci proto pana ministra znovu ubezpečit, že automaticky vygenerované povolení v návrhu zákona opravdu není a jde o pozměňovací návrh poslanců. Ráda se s panem ministrem kultury na toto téma i téma ochrany památek a nového stavebního zákona znovu osobně potkám, povolování staveb musí být nejen rychlé a efektivní, stejně důležitá je pro nás důsledná ochrana veřejných zájmů. Na tom se shodneme a musíme udělat maximum, aby se nám takový stavební zákon podařilo schválit. Pevně věřím, že naše dosavadní dobrá spolupráce bude pokračovat.

Dnes prošel druhým čtením návrh nového stavebního zákona. Debata byla místy bouřlivá, ale přesto věřím, že se nám nakonec podaří schválit zákon, který usnadní lidem život a konečně zjednoduší a zrychlí výstavbu. V dubnu se k němu opět vrátíme.

Zdroj informací

Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

Datum

1. dubna 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1573 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál