Bohumil Trampota: Česká zbrojovka: Výsledky překvapení nepřinesou, zajímavější bude výhled po akvizici Coltu

Bohumil Trampota: Česká zbrojovka: Výsledky překvapení nepřinesou, zajímavější bude výhled po akvizici Coltu

Očekávané výsledky hospodaření: Výsledky za 4Q20 nebudou překvapivé. Vedení společnosti Česká zbrojovka (CZG) v prezentaci k akvizici amerického Coltu již uvedlo očekávané tržby a zisk EBITDA za minulý rok. V této rovině by tak nemělo být žádné překvapení. Sledovat se budou hlavně další informace ke zmíněné akvizici, výhled na tento rok a návrh dividendy.

Podle údajů z prezentace zveřejněné v polovině února by celoroční tržby měly dosáhnout 286 mil. USD a EBITDA 61 mil. USD. To odpovídá cca 6,3 mld. CZK a 1,35 mld. CZK. V obou případech se prakticky jedná o střed projekce CZG (tržby 6,15 – 6,45 mld. CZK a EBITDA 1,25 – 1,45 mld. CZK). Zbrojovka tak své cíle splnila. Při jednoduchém očištění o dosažené výsledky za prvních devět měsíců dostaneme tržby za Q4 20 ve výši 1,34 mld. CZK a EBITDA 392 mil. CZK.

Cíle a dividenda:Očekáváme, že CZG zveřejní svou novou prognózu pro tento rok(2021). V našich modelech čekáme tržby 6,3 mld. CZK a EBITDA 1,3 mld. CZK.

Co se týká dividendy, vedení plánuje vyplácet třetinu čistého zisku. To by odpovídalo cca 7 CZK (hrubý výnos 1,8 %). V našich projekcích jsme optimisticky počítali s vyšším výplatním poměrem, ale není jasné, jak dividendu ovlivní akvizice amerického Coltu. Nicméně nečekáme, že by došlo k zastavení výplaty.

Zdroj informací

Bohumil Trampota, Ekonomický a strategický výzkum, Komerční banka, a.s.

Datum

25. března 2021

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2739 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál