BILLA: Vyjádření k vládnímu nařízení o povinném testování zaměstnanců ve firmách

BILLA: Vyjádření k vládnímu nařízení o povinném testování zaměstnanců ve firmách

V návaznosti na mimořádné opatření vlády Společnost BILLA ČR zahájila testování svých zaměstnanců na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2. „Původně jsme avizovali testování zaměstnanců od dnešního dne, ale podařilo se nám vše zorganizovat dříve, abychom tak započali plošné testování našich zaměstnanců už v pondělí 8. března,“ říká manažerka korporátní komunikace Dana Bratánková.  Od pondělí 8. března tak BILLA započala testování na všech svých 240 prodejnách, logistice a centrále v Modleticích. 

Společnost BILLA distribuuje zaměstnancům testy k domácímu samotestování nakoupené od dodavatelů schválených Ministerstvem zdravotnictví. Zaměstnanci mají i nadále na výběr ze 2 možných způsobů testování, a to buď absolvováním bezplatného POC (antigenního) testu na některém z určených odběrových míst, anebo samotestováním v domácím prostředí.

BILLA ČR

BILLA ČR je součástí skupiny REWE International AG. Na českém trhu působí od roku 1991. S obratem ve výši přes 34 mld. Kč (2019), s 239 prodejnami a více než 7 500 zaměstnanci je BILLA lídrem na trhu supermarketů. Na průměrné prodejní ploše 900 m2 nabízí široký výběr produktů známých i privátních značek. Velký důraz je kladen na čerstvý sortiment, jako jsou lahůdky, pečivo, ovoce a zelenina, mléčné produkty, maso a chlazené produkty. BILLA se soustředí na podporu českých producentů, proto české potraviny tvoří již 72 % jejího celkového obratu. České potraviny jsou také součástí privátních značek řetězce BILLA – Vocílka, Česká farma, BILLA Naše bio, BILLA, BILLA Premium, BILLA Easy či Clever.

REWE International AG

REWE International AG je lídrem na rakouském trhu v oblasti prodeje potravinového a drogistického zboží a jedním z největších zaměstnavatelů v Rakousku. Ve 3 694 prodejnách v Evropě zaměstnává téměř 80 000 pracovníků.

REWE International AG je součástí německé REWE Group, která působí ve 13 zemích Evropy a patří k nejvýznamnějším evropským maloobchodním skupinám a prodejcům rodinných dovolených.

REWE International AG se sídlem v rakouském Wiener Neudorfu provozuje obchodní společnosti BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA a ADEG a řadu vlastních produktových značek. V segmentu supermarketů má prodejny v 7 zemích střední a východní Evropy.

Zdroj informací

BILLA, spol. s r. o.

Datum

5. března 2021

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1103 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál