Michal Brožka: Aktivita ve službách USA brzdí


Michal Brožka: Aktivita ve službách USA brzdí

Dnes zveřejněná data v Evropě neměla sílu ovlivnit obchodování a zajímavé tak bylo sledovat výroky členů z ECB. Jejich vzkaz vztahující se k předchozímu nárůstu dluhopisových výnosů v Evropě by se dal shrnout větou „není důvod k panice“. Naopak předchozí výroky od členů jako je Fabio Penneta či Villeroy de Galhau indikovaly odhodlání bránit růstu dluhopisových výnosů. Další člen ECB Luis de Guindos poukazoval na značnou flexibilitu při potenciální reakci na takové tržní výkyvy. Jens Weidmana ke stejné věci poznamenal, že nedochází k radikálnímu zhoršení finančních podmínek.

ISM index z oblasti služeb USA zklamal, když v únoru klesl na úroveň 55,3 bodu, zatímco se čekala stagnace na předchozích 58,7 b. Americký ADP report také zklamal, když zaměstnanost v soukromém sektoru vzrostla o 117 tisíc, zatímco se čekalo 205 tisíc. Předchozí údaj byl revidován vzhůru o 21 tisíc. Akciové trhy v USA a Evropě dnes mírně klesají a dolar proti euru mírně posílil k 1,205 USD/EUR.

Polská centrální banka v souladu s očekáváním ponechala hlavní úrokovou sazbu beze změny na 0,1 %. Vyjádření po zasedání nepřekvapilo vyšší projekcí HDP (4,0 % pro rok 2021 vs 2,7 % v předchozí prognóze), ale spíše vyšší očekávanou trajektorií inflace (3,2 % pro rok 2021 vs 2,5 % v předchozí prognóze). Polský zlotý mírně oslabil na 4,54 PLN/EUR. Česká koruna dnes nepatrně posílila na 26,16 CZK/EUR.


Psát příspěvky smějí jen přihlášení
Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3421 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál