BILLA: Reakce na nové usnesení vlády České republiky o ochraně nosu a úst s platností ode dne 25. února 2021


BILLA: Reakce na nové usnesení vlády České republiky o ochraně nosu a úst s platností ode dne 25. února 2021

Na základě nového bezpečnostního vládního nařízení o ochraně nosu a úst dostali zaměstnanci všech 240 prodejen BILLA včasné a přesné instrukce, jak přistupovat k zákazníkům v souvislosti s kontrolami dodržování mimořádného opatření. Všichni zaměstnanci jsme opětovně informováni o tom, co je deklarováno jako přípustná ochrana nosu a úst.

Zároveň jsme vydali příkaz, aby veškerý personál prodejny, tedy i zaměstnanci bezpečnostních agentur kontrolovali dodržování opatření. Je nutné konstatovat, že společnost, a tudíž i zaměstnanci společnosti BILLA, nemají žádnou pravomoc toto opatření u zákazníků vymáhat. 

Po prvních hodinách účinnosti prozatím neevidujeme žádné problémy s dodržováním nového opatření. Zákazníci jsou ukázněni a novému opatření se stačili přizpůsobit.

Ohledně ochranných pomůcek nosu a úst

Všichni zaměstnanci BILLA jsou nadále vybavováni respirátory třídy FFP2 /KN 95 nebo třídou vyšší. Zásoby neustále doplňujeme, abychom je po celou dobu pandemie koronaviru ochránili. Zároveň máme pro případ potřeby naskladněno dostatečné množství chirurgických roušek pro další užití.
 
Stejným způsobem doplňujeme zásobu roušek a respirátorů pro naše zákazníky. Chirurgické roušky nabízíme v balení po 10 ks za cenu 34,90 Kč, balení 3 ks respirátorů třídy FFP2 za cenu 32,90 Kč (bílé nebo barevné provedení). Prodej na osobu momentálně neomezujeme. Ceny roušek nebo respirátorů se odvíjí od nákupní ceny u dodavatele.

U respirátorů bude společnost BILLA po dobu platnosti rozhodnutí o prominutí daně z přidané hodnoty zohledňovat snížení sazby DPH.

BILLA ČR

BILLA ČR je součástí skupiny REWE International AG. Na českém trhu působí od roku 1991. S obratem ve výši přes 34 mld. Kč (2019), s 240 prodejnami a více než 6 500 zaměstnanci je BILLA lídrem na trhu supermarketů. Na průměrné prodejní ploše 900 m2 nabízí široký výběr produktů známých i privátních značek. Velký důraz je kladen na čerstvý sortiment, jako jsou lahůdky, pečivo, ovoce a zelenina, mléčné produkty, maso a chlazené produkty. BILLA se soustředí na podporu českých producentů, proto české potraviny tvoří již 72 % jejího celkového obratu. České potraviny jsou také součástí privátních značek řetězce BILLA – Vocílka, Česká farma, BILLA Naše bio, BILLA, BILLA Premium, BILLA Easy či Clever.

REWE International AG

REWE International AG je lídrem na rakouském trhu v oblasti prodeje potravinového a drogistického zboží a jedním z největších zaměstnavatelů v Rakousku. Ve 3 694 prodejnách v Evropě zaměstnává téměř 80 000 pracovníků.

REWE International AG je součástí německé REWE Group, která působí ve 13 zemích Evropy a patří k nejvýznamnějším evropským maloobchodním skupinám a prodejcům rodinných dovolených.

REWE International AG se sídlem v rakouském Wiener Neudorfu provozuje obchodní společnosti BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA a ADEG a řadu vlastních produktových značek. V segmentu supermarketů má prodejny v 7 zemích střední a východní Evropy.


Psát příspěvky smějí jen přihlášení
Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.391 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál