Jacek Kowalak: Randstad k říjnové míře nezaměstnanosti

Jacek Kowalak: Randstad k říjnové míře nezaměstnanosti

V oblastech jako e-commerce nebo logistika poptávka po zaměstnancích roste. Uplatnění v nich nacházejí i lidé z oborů, které byly současnou krizí tvrdě postiženy a fungují jen velmi omezeně nebo vůbec. Například v jednom z největších distribučních center ve Středních Čechách tvoří nyní až 30 % všech zaměstnanců lidé, kteří dříve pracovali v oblasti služeb nebo HORECA. Ve výrobních firmách ani přes komplikace a vyšší náklady kvůli bezpečnostním opatřením a výpadkům pracovníků k poklesu nedochází. V mnoha případech se jim spíše kumulují zakázky a termíny dodávek, takže si nemohou dovolit polevit. Řada z nich naopak potřebuje další a další lidi. Předpokládáme, že nezaměstnanost tak do konce roku stoupat nebude, je dokonce možné, že spíše poklesne.

Randstad

Randstad je globálním lídrem v segmentu HR služeb a specializuje se na řešení v oblasti flexibility práce a poskytování personálně poradenských služeb. Podporujeme lidi a společnosti v dosažení jejich skutečného potenciálu. Věříme, že nejlépe se toho dá dosáhnout spojením lidského přístupu s využitím nejmodernějších technologií. Naše portfolio služeb zahrnuje klasické agenturní zaměstnávání a vyhledávání pracovníků na hlavní pracovní poměr, in-house řešení, executive search a komplexní řešení v oblasti HR. V roce 2019 jsme pomohli více než dvěma milionům uchazečů najít smysluplné zaměstnání u našich 280 000 klientů. Dále jsme vyškolili více než 350 000 lidí. Randstad je aktivní ve 38 zemích a v téměř polovině z nich patří mezi top 3 společnosti působící v oboru. V roce 2019 měl Randstad v průměru 38 280 vlastních zaměstnanců a vygeneroval příjmy v hodnotě 23,7 miliard eur. Randstad N.V. byl založen v roce 1960, se sídlem v Diemen (Nizozemí) a je kótován na NYSE Euronext Amsterdam.

Randstad je dvojka na českém trhu, v České republice má 170 konzultantů a poskytuje služby v oblasti agenturního zaměstnávání, procesního řízení lidských zdrojů a vyhledávání lidí na stálé úvazky klientům prostřednictvím 20 pracovišť.

Zdroj informací

Jacek Kowalak, generální ředitel české pobočky společnosti Randstad

Datum

4. listopadu 2020

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.7786 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál