Jacek Kowalak: K propouštění již sáhla čtvrtina firem


Jacek Kowalak: K propouštění již sáhla čtvrtina firem

Z našeho průzkumu mezi kandidáty víme, že v průměru k propouštění již sáhla čtvrtina firem, u více než třetiny výrobních firem byla část zaměstnanců dosud "na překážkách". Růst nezaměstnanosti je tedy spíše odložený a plně se projeví, až doběhnou všechny formy státní podpory. Firmy se ve většině případů navracejí k normálu, ale rozhodně nejedou na 100 %. Největší dopady mělo propouštění zatím jednak na HoReCa byznys a pak také na lidi v administrativě, HR a marketingových odděleních firem.

O společnosti Randstad

Randstad je globálním lídrem v segmentu HR služeb a specializuje se na řešení v oblasti flexibility práce a poskytování personálně poradenských služeb. Podporujeme lidi a společnosti v dosažení jejich skutečného potenciálu. Věříme, že nejlépe se toho dá dosáhnout spojením lidského přístupu s využitím nejmodernějších technologií. Naše portfolio služeb zahrnuje klasické agenturní zaměstnávání a vyhledávání pracovníků na hlavní pracovní poměr, in-house řešení, executive search a komplexní řešení v oblasti HR.

V roce 2019 jsme pomohli více než dvěma milionům uchazečů najít smysluplné zaměstnání u našich 280 000 klientů. Dále jsme vyškolili více než 350 000 lidí. Randstad je aktivní ve 38 zemích a v téměř polovině z nich patří mezi top 3 společnosti působící v oboru. V roce 2019 měl Randstad v průměru 38 280 vlastních zaměstnanců a vygeneroval příjmy v hodnotě 23,7 miliard eur. Randstad N.V. byl založen v roce 1960, se sídlem v Diemen (Nizozemí) a je kótován na NYSE Euronext Amsterdam.

Randstad je dvojka na českém trhu, v České republice má 170 konzultantů a poskytuje služby v oblasti agenturního zaměstnávání, procesního řízení lidských zdrojů a vyhledávání lidí na stálé úvazky klientům prostřednictvím 20 pracovišť.


Psát příspěvky smějí jen přihlášení
Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2161 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál