Kooperativa posílí spolupráci s Finanční skupinou ČS

Kooperativa posílí spolupráci s Finanční skupinou ČS

V minulém roce Kooprativa oslavila 26 úspěšných let, mimo jiné dva milióny klientů, vyjímečnou pozici na trhu, ocenění Nejlepší pojišťovna HN nebo Zlatá koruna. V minulém roce se pojišťovna věnovala také digitalizaci, uzavírání bezpapírových smluv a v neposlední řadě rozvoji mobilních terminálů. V letošním roce se Kooperativa plánuje zaměřit především na společenskou zodpovědnost a nadále nabízet kvalitní služby.

V rozhovoru s Ing. Martinem Divišem, MBA, který vám přináší magazín NejBusiness.cz se dočtete o  osobních i profesních plánech v roce 2018.

 

Jak hodnotíte rok 2017?

Loňských 12 měsíců bylo pro Kooperativu nejen obdobím úspěšným, ale také rokem, kdy firma, troufám si říci v plné síle, oslavila 26 let od svého založení. O výjimečné pozici Kooperativy v roce 2017 vypovídá nejen tržní podíl, ale i fakt, že má více než dva miliony – věřím, že spokojených – klientů. I pojišťovnictví celkově zůstalo stabilním odvětvím, které naprosto spolehlivě plní svoji funkci a přináší klientům jistotu a stabilitu.

Co považujete za úspěch v pracovním i osobním životě, co Vám udělalo radost?

Těší mě samozřejmě, že se firmě daří, což dokazují také úspěchy v prestižních soutěžích a anketách, ať už je to Pojišťovna roku podle pojišťovacích makléřů, Nejlepší pojišťovna HN či Zlatá koruna. S potěšením a s velkou hrdostí na práci svých kolegyň a kolegů mohu konstatovat, že naše cesta, strategie a způsob, jakým vnímáme a poskytujeme pojišťovací služby, je dlouhodobě životaschopný a časem i klienty prověřený.
Mám-li být konkrétnější – Kooperativa je úspěšná především svoji dlouhodobou snahou poskytovat špičkové služby, chce být pojišťovnou férovou, vstřícnou a srozumitelnou. A když pozitivní ohlasy na naší práci slyším od klientů či obchodních partnerů, mám samozřejmě radost.

Čím Vás potěšili Vaši zaměstnanci a kolegové?

Jsem moc rád, že naši lidé chápou, že doba se vyvíjí a tím se vyvíjí i služby a produkty, které poskytujeme. Moje kolegyně a kolegové se snaží využít všechny možnosti, které přispívají k celkovému komfortu klientského servisu a jsou těmto změnám otevření. V této souvislosti jsme se i loni věnovali dalším krokům v oblasti digitalizace a využívání moderních technologií.
Za všechny bych jmenoval alespoň rozvoj bezpapírového uzavírání pojistných smluv díky využití vlastnoručního digitálního podpisu a zavedení mPOS - mobilních platebních terminálů, které jsou schopny přijímat všechny nové typy plateb s chytrým telefonem nebo tabletem.

Jaké máte plány pro rok 2018 v osobním životě?

Chtěl bych se více věnovat rodině a svému malému synovi a trochu víc se třeba naučit hrát na kytaru. Víc číst a aspoň trochu víc sportovat. Jenomže znáte to…tohle si říkám každý rok, ale realita je většinou taková, že se děje spousta věcí a ty se musí řešit.

Jaké má plány pro rok 2018 Vaše firma?

Kromě zmíněné fúze a práci na posílení spolupráce s Finanční skupinou ČS bych prostě asi řekl, že chceme dělat dobré pojištění. Chovat se efektivně, srozumitelně a vyjít klientům vstříc. Nabízet produkty a služby, které dávají smysl a jsou klientům opravdu k něčemu.
Zmínil bych ještě jednu oblast, která u nás získává a letos určitě získá zase větší prostor a váhu, a to je společenská odpovědnost. Je naší povinností vnímat svět, ve které žijeme, zamýšlet se nad tím, jak jej ovlivňujeme a především – jak jej můžeme udělat pro naše zaměstnance, naše klienty a samozřejmě i pro nás a naše blízké o kousek lepším.

Co byste přál Vašemu oboru pro rok 2018?

Aby byl stále úspěšný a stabilní. A aby nás veřejnost a naši klienti co nejlépe vnímali. Pojišťovnictví, ač je pro život, podnikání i stát velmi důležité a nezastupitelné se, vzbuzuje dojem obecné složitosti, neatraktivnosti, a navíc se pojí k nepříjemným událostem v lidském životě. Považuji za letošní, ale i dlouhodobý cíl našeho oboru, abychom klientům, veřejnosti, médiím a všem ostatním vysvětlili, k čemu a proč tu pojišťovny a pojištění jsou.

 

 

Děkujeme za rozhovor

za NejBusiness.cz:
Petr Poloczek

Zdroj informací

NejBusiness.cz a Kooperativa pojišťovna, a.s.

Datum

22. února 2018

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1546 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál