DoDo má novou ředitelku HR. Firmě pomůže s náborem napříč Evropou

DoDo má novou ředitelku HR. Firmě pomůže s náborem napříč Evropou

Do vedení logistického startupu DoDo nastoupila Renáta Klementová (38), která se stala novou personální ředitelkou. Klementová se ve vedoucích pozicích v oblasti HR pohybuje již řadu let. V DoDo bude mít na starosti další digitalizaci a modernizaci náborových procesů, čímž startupu pomůže i s další expanzí Evropou.

Renáta Klementová se v HR dlouhodobě pohybuje v oblasti logistiky, takže obor, ve které působí DoDo, pro ni nebude ničím novým. Personální oddělení Renáta Klementová vedla v logistických firmách Rhenus Logistics čí LOG-IN, kde byla u zrodu polské pobočky společnosti, kterou bylo potřeba po personální stránce vybudovat od A do Z. V čele HR stála také v mezinárodní společnosti IDEAL Automotive, kde se jí z ostrovského závodu podařilo vybudovat jednoho z nejžádanějších zaměstnavatelů v regionu.

„Zkušenosti s mezinárodním hiringem se mi budou v DoDo velmi hodit, protože startup se netají svými celoevropskými ambicemi. Mým úkolem tedy bude nastavit HR procesy tak, aby skvěle fungovaly na domácím trhu, ale zároveň usnadnily expanzi na trhy nové,“ líčí Klementová.

Pro logistický startup DoDo dnes pracuje zhruba 1 000 lidí a jeho vozový park aktuálně čítá přes 400 automobilů. V roce 2019 se DoDo s tržbami ve výši 250 milionů korun poprvé dostalo do pozitivní ekonomické bilance a letos již firma Michala Menšíka míří na půlmiliardový obrat. Vedle domácího trhu, kde DoDo zajišťuje logistiku pro nejvýznamnější e-commerce hráče, působí firma také na Slovensku, v Polsku, nově v Maďarsku a chystá se i do dalších evropských zemí.

DoDo

DoDo spadající do fondu V-Sharp funguje v rámci segmentu B2B jako vysoce efektivní, spolehlivé a „tailor-made“ řešení poslední míle. Startup DoDo, který aktuálně operuje s více než 1 000 kurýry a 400 automobily, působí v Praze a přilehlých městech, jako jsou Říčany, Beroun či Kladno, dále pak například v Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Mladé Boleslavi, Kolíně a Prostějově. Svoje služby již ale startup rozšířil i do sousedního Slovenska, Polska či Maďarska.

DoDo je zároveň vysoce flexibilní osobní asistenční a kurýrní služba, která je na základě objednávky pomocí SMS nebo Facebook Messengeru schopna zajistit okamžitou pomoc s takřka jakýmkoli problémem – ať se jedná o dovoz čerstvé pizzy, nákup kancelářských potřeb, vyzvednutí obleku z čistírny či podání zásilky na poště.

Zdroj informací

DoDo a NejBusiness.cz

Datum

21. července 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1374 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál