Richard Sachse se stal ředitelem klinického vývoje společnosti SOTIO

Richard Sachse se stal ředitelem klinického vývoje společnosti SOTIO

SOTIO, biotechnologická společnost vlastněná skupinou PPF, dnes oznámila jmenování Dr. Richarda Sachseho, PhD, do funkce Chief Medical Officer (ředitel klinického vývoje). Doktor Sachse má více než 25 let zkušeností v biotechnologickém a farmaceutickém průmyslu jako lékař a vědec. Před jmenováním do nové pozice působil v SOTIO jako zástupce ředitele útvaru klinického vývoje.

„Richard Sachse je odborníkem v oblasti vývoje nových léčivých přípravků a jejich uvádění na trh. Působil v různých lékařských oblastech včetně onkologie. Jeho rozsáhlé zkušenosti nám pomohou při vývoji nových produktů proti různým nádorovým onemocněním,“ komentoval jmenování profesor Radek Špíšek, generální ředitel společnosti SOTIO. „Dr. Sachse bude v SOTIO zodpovědný za přenos výsledků našich vědeckých výzkumů do klinického vývoje a za realizaci klinických studií. Zároveň chci poděkovat předchozímu řediteli útvaru, Dr. Haraldu Frickemu, za práci, kterou v náročné funkci ředitele klinického vývoje odvedl.“

V průběhu své 25leté lékařské a vědecké kariéry pracoval Dr. Sachse u společností Bayer, Boehringer Ingelheim, Aeterna Zentaris či Neovii Pharmaceuticals na různých manažerských pozicích. Před příchodem do SOTIO působil ve funkci ředitele pro vědu a výzkum se zodpovědností za lékařské, vědecké a regulatorní aktivity ve společnosti Neovii Pharmaceuticals. Předtím pracoval jako ředitel pro vědu a klinický vývoj ve společnosti Aeterna Zentari, kde mimo jiné u amerického regulátora FDA dosáhl schválení léku Macimorelin. V minulosti působil v různých pozicích také u společností Peptor, Schwarz Pharma či UCB. Dr. Sachse získal lékařský titul a doktorát na Univerzitě v Erlangenu (Německo). Atestaci z interní medicíny dokončil ve fakultní nemocnici erlangenské univerzity a jako postdoktorand působil v Ústavu pro genetický výzkum nádorového bujení Národního institutu pro výzkum rakoviny v japonském Tokiu.

Dr. Sachse uvedl: „Věřím, že svými dlouholetými zkušenostmi budu moci přispět k dalšímu vývoji velmi zajímavých protinádorových přípravků, které má SOTIO ve svém portfoliu. Zejména se těším na rozšiřování aktivit klinického vývoje v rámci projektu SO-C101, což je přípravek na bázi interleukinu IL-15, či další vývoj platformy aktivní buněčné imunoterapie DCVAC.“

SOTIO

SOTIO je mezinárodní biotechnologická společnost, která zastřešuje aktivity skupiny PPF v oblasti výzkumu a vývoje nových protinádorových léčiv. Produktové portfolio společnosti zahrnuje přípravky na bázi inteleukinu IL-15, personalizovanou aktivní buněčnou imunoterapii DCVAC i novou generaci protinádorových přípravků na bázi konjugátu protilátky a léku (ADC).

Zdroj informací

SOTIO a NejBusiness.cz

Datum

7. července 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1358 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál