ČSOB Factoring nově povede Barbara Řimánková

ČSOB Factoring nově povede Barbara Řimánková

Barbara Řimánková nově přebírá řízení ČSOB Factoring. Od 1. května 2020 vystřídá na pozici generálního ředitele Tomáše Morávka, který po 28 letech odchází z vedení společnosti. Barbara Řimánková přechází z pozice ředitelky pobočky pro korporátní klientelu Ostrava a přináší zkušenosti z financování korporátních společností včetně expertních a konzultačních služeb v oblasti strategického plánování.

„Barbaře Řimánkové přeji hodně úspěchů v nové roli a zároveň jí děkuji za dosavadní práci v korporátním bankovnictví ČSOB,“ říká Petr Knapp, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB.

Tomáš Morávek působil na pozici generálního ředitele ČSOB Factoring nepřetržitě od roku 1992. Svůj profesní život zasvětil rozvoji celého trhu factoringu v České republice. Zastával funkci předsedy Asociace factoringových společností České republiky a místopředsedy České leasingové a finanční asociace. Na téma factoring publikoval celou řadu statí v odborném tisku.

„Tomáš Morávek patří mezi největší odborníky na problematiku factoringu a nejdéle působící vrcholové manažery ve skupině ČSOB. Chtěl bych mu tímto poděkovat za jeho vytrvalost, úsilí, pracovní nasazení a jeho velký přínos pro celou skupinu ČSOB. Bylo to velmi úspěšných 28 let v čele ČSOB Factoring,“ doplňuje Petr Knapp.

Barbara Řimánková absolvovala pražskou VŠE, obor zahraniční obchod. Pracovala ve vídeňské centrále rakouské společnosti OMV, následně v Citibank v Ostravě, kde se začala specializovat na korporátní bankovnictví. Od roku 2008 působila jako ředitelka ostravské pobočky ČSOB pro korporátní klientelu.

ČSOB Factoring je členem skupiny ČSOB a přední poskytovatel faktoringových služeb v ČR. Tržní podíl přesahuje 20 %. V roce 2018 přesáhla celková hodnota profinancovaných pohledávek částku 40 mld. Kč.

Skupina ČSOB

je vedoucím hráčem na bankovním trhu v České republice. Naše motto „Digitálně a s lidmi“ nejlépe vyjadřuje probíhající investice do inovací a digitalizace, díky nimž neustále zjednodušujeme a zkvalitňujeme obsluhu našich klientů v pobočkách i online prostředí. Naše služby jsou k dispozici 24 hodin denně 7 dnů v týdnu. Stavíme na unikátním bankopojišťovacím modelu, který nabízí pod jednou střechou vše pro řešení finančních potřeb – od bankovních služeb pod značkou ČSOB či Poštovní spořitelna přes pojištění od ČSOB Pojišťovny až po úvěry na bydlení od Hypoteční banky či Českomoravské stavební spořitelny, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Asset Management, ČSOB Factoring a Patria Finance. Své služby poskytujeme všem typům zákazníků – fyzickým osobám, malým a středním podnikům i korporátní a institucionální klientele. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy.

Zdroj informací

Československá obchodní banka, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

8. dubna 2020

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2272 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál