Do čela obchodu skupiny V-Sharp Ventures nastupuje Anna Říhová

Do čela obchodu skupiny V-Sharp Ventures nastupuje Anna Říhová

Na pozici Chief Sales Officer ve skupině V-Sharp Ventures, pod kterou spadá například logistický startup DoDo či e-commerce akcelerátor Inveo, nastupuje Anna Říhová (35 let). Ta dosud působila na manažerských pozicích v předním vydavatelském domě Burda International CZ, kde měla na starosti prodej inzerce v klíčových titulech. V kompetenci měla rovněž obchodování digitálního portfolia vydavatelství. S obchodem má více než 13 let zkušeností.

Novou rolí Anny Říhové ve V-Sharp Ventures bude nastavení obchodní strategie jednotlivých firem a startupů v portfoliu holdingu a samozřejmě i pomoc s akvizicí nových klientů pro jednotlivé projekty V-Sharpu. Anna Říhová bude s obchodními aktivitami pomáhat jak stávajícím subjektům uvnitř skupiny, tak i novým startupům, které do V-Sharpu teprve zamíří. Startupy ve skupině tak budou moci těžit z odborné pomoci při nastavování obchodní metodiky a díky cross-sellingovým aktivitám i z obchodních synergií napříč skupinou.

„V-Sharp má ve svém portfoliu celou řadu velmi funkčních projektů, které vynikají svou technologickou vyspělostí a důrazem na optimalizaci procesů a udržitelnost v e-commerce a retailu. Mým úkolem je, aby se tyto projekty dostaly k co nejvíce subjektům na trhu a dále se tak posouval nejen samotný V-Sharp, ale i celý středoevropský online retail,“ popisuje svou nadcházející misi Anna Říhová. „V novém působišti uplatním vedle obchodních a manažerských schopností i bohatou síť kontaktů, které jsem za více než dekádu v oboru nasbírala.“

Venture capital skupina V-Sharp byla založena v září minulého roku a jejím cílem je především zvyšování efektivity e-commerce projektů za účelem trvale udržitelného podnikání. Strategií skupiny V-Sharp je systematicky investovat do nadějných e-commerce projektů, přičemž podpora ze strany skupiny zpravidla nespočívá jen ve finančním plnění, ale také ve sdílení know-how zkušených lidí či poskytnutí potřebné technologické infrastruktury. 

Hlavní tváří V-Sharpu je Michal Menšík, který před 10 lety založil e-commerce akcelerátor Inveo a po akvizici logistického startupu DoDo stál v České republice u zrodu nového segmentu chytré citylogistiky. Souhrnná valuace subjektů spadajících do V-Sharpu dosahuje 1 miliardy korun. V roce 2020 chce skupina pokračovat v řízeném růstu v řádu stovek procent ročně a stát se dominantním středoevropským hráčem na poli e-commerce a logistiky.

Zdroj informací

V-Sharp a NejBusiness.cz

Datum

19. února 2020

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1722 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál