Markéta Houštecká: Orientuji se na výsledek a mým cílem jsou úspěchy

Markéta Houštecká: Orientuji se na výsledek a mým cílem jsou úspěchy

Markéta Houštecká je ředitelkou nově založeného start-upu INBRAIT. Posláním nové firmy je dodat organizacím chybějící specialisty v oblasti informačních technologií, a to formou outsourcingu IT kapacit, respektive bodyshoppingu. Dokáže nabídnout krátkodobé i dlouhodobé úzké specializace pokrývající prakticky kteroukoliv část softwarové dodávky – od konzultací, přes návrh softwarové architektury, projektové řízení či analýzu až po samotný vývoj, testing i dočasný ostrý provoz.
Před příchodem do INBRAIT se Markéta Houštecká věnovala kompletní strategii B2B marketingu divize Air Solution and Information Displays společnosti LG. Zároveň je však i milující manželkou a matkou dvou dětí. Jaká jsou její životní vyznání a jakým je člověkem?



Miluji přírodu a cestování

Měla jsem moc pěkné dětství. Ráda vzpomínám, jak jsme s rodiči jezdili na chalupu a já tam trávila mnoho času v přírodě, mimo paneláky se svou dětskou partou. Běhali jsme po lesích, loukách a v dospívání jezdili na motorkách na různé výlety. Po vysoké škole jsem se snažila zaměřit na svou pracovní kariéru a prošla několika obory, což mi přineslo mnoho pracovních zkušeností.

Již během vysoké školy jsem podlehla cestování do exotických zemí. To mi zůstalo do dnes. Láká mě odlišnost světů, rozdílná exotická krajina a teplo. Obávala jsem se, že s dětmi již nebudeme do vzdálených zemí jezdit, ale nakonec nám cestování chybělo a začali jsme jezdit i s nimi a je to naprosto úžasné.

V pracovním životě jsem se setkala s různými pozitivními i negativními situacemi, které mě obohatily a posílily. Vždy se snažím poučit z nepříjemných situací a následně se jim vyvarovat. Letos mi bude 40 let. Někteří v tomto věku propadají panice. Já zatím ne. Užívám si života, jak jen to jde. Věřím, že mě čeká ještě mnoho zajímavých a pěkných situací a těším se na ně (smích).



Vše mě posouvá dále

V životě ničeho nelituji, jsem spokojená. Nic nevnímám jako pád a všechny těžké chvíle se daly zvládnout. Ráda však vzpomínám i na své zážitky mezi desátým a osmnáctým rokem. To jsem byla svobodná a bezstarostná, přátelila jsem se se svými kamarády a volný čas trávila převážně na čerstvém vzduchu ve Šluknovském výběžku.
Díky své tetě jsem ve 14 letech navíc poprvé vycestovala do zahraničí. Tím odstartovala má vášeň pro cestování a touhu po poznávání nových zemí.

Hodně vzpomínám i na to, kdy jsme přes prázdniny bývali se sourozencem a bratrancem u babiček a na to, co jsme spolu všechno zažili. Samotnou etapou je vysoká škola, na které mi hodně záleželo. Někdy mě honí divoké sny, že jsem ji nedodělala, ale potom následuje probuzení a já vím, že jsem ji úspěšně dokončila a ten pocit úlevy je velmi příjemný (smích). Dalším milníkem byla svatba a příchod dětí.

Rodina je to nejdůležitější v mém životě!

 

Velké zkušenosti jsem získala také během podnikání
v době mateřské „dovolené“.

Podnikala jsem sedm let a naučila jsem se samostatně jednat, rozhodovat a poznala jsem několik dalších oborů, které s podnikáním souviselo. A ze všeho nejvíc často vzpomínám na cesty po jihovýchodní Asii, Africe, Jižní a Střední Americe.
Na těchto místech jsem viděla a na vlastní kůži zažila mnoho netradičních věcí, zvyklostí, zvířat, chování, jídel, dopravních prostředků a mnoho dalšího, na co prostě nelze zapomenout. Jsem zastáncem hesla, že vše zlé je pro něco dobré, a to pro mě platí každý den. Možná i proto je můj život plný drobných vtipných událostí (smích).

 

Budoucnost je pro mě jasná

V současnosti se snažím být velmi sebekritická, zároveň jsem však velmi zodpovědná, náročná na sebe i na své okolí. Vážím si toho, že žiju, snažím se užívat si všeho, včetně toho, co mi každý den přináší. Samozřejmě tím nemyslím negativní zážitky, ale i ty člověka obohacují. V budoucnu se chci soustředit na výchovu svých dětí, aby se z nich staly čestní lidé, na které budu moct být pyšná.
Chtěla bych docílit toho, že se vždy budou rádi vracet domů, svěří se se svými problémy, budou poctiví ke mně i manželovi, k sobě i ostatním. Také mi záleží na tom, aby se o sebe dovedli postarat bez cizí pomoci. V práci jsem orientovaná na výsledek a mým cílem jsou úspěchy.



Důležité je se poučit a jít dál

Vážím si rodičů, které mi v dětství poskytli vše potřebné, lásku, domov, vzdělání. Vážím si svého manžela, který je velmi chytrý, hodný, uznává správné životní hodnoty a vše má v hlavě velmi dobře srovnané. Inspirovala jsem se od něj v mnoha situacích, které se týkají pracovního života. Vždy si poradí v každé situaci a já se od něj naučila na některé problémy pohlížet jinak než dříve, s větším a širším nadhledem.

Potkala jsem několik lidí, které v sobě celoživotně živí závist, žárlivost a zášť. Ale jen díky tomu, že jsem se s těmito lidmi setkala a viděla jsem, jak jsou díky těmto vlastnostem nešťastní, tak jsem se z jejich chyb poučila a tyto negativní vlastnosti se ve svém životě snažím eliminovat.



Golf vyčistí hlavu, podobně jako příroda

Ve volném čase se věnuji rodině. A víkendy, ty jsou u nás zcela ve znamení rodinného kruhu. Začala jsem se trochu věnovat i golfu, a i když jsem na začátku, tento „sport“ mě velmi nadchl. Vždy si u něj vyčistím hlavu.
Moc ráda trávím volné chvíle také v přírodě na čerstvém vzduchu – mám to v DNA, i kvůli mé závislosti na cestování (smích). Pokud mám delší dovolenou, snažím se odjet mimo Evropu a poznávat další exotické země. U kratších dovolených zase naopak s chutí poznávám Čechy a okolní země.

 

Oblíbené(á)

  • Jídlo: šunkové chlebíčky se salátem

  • Nápoj: prosseco

  • Kniha: Sinuhet egypťan

  • Film: Láska nebeská

  • Hudba: Pink

  • Místo: Vietnam (střední a jižní část)

  • Barva: růžová a šedá


Vzkaz druhým

V životě jsem se naučila nezávidět nic ostatním. Závist je velmi zlá vlastnost, která někdy z člověka dělá horší osobnost, než by ve skutečnosti mohla být, kdyby v sobě nepěstovala závist. Jsem přesvědčena, že každý je svého štěstí strůjcem. Myslím tím v situacích, které může člověk ovlivnit.

Druhá věc je naučit se nečekat něco od druhých. Já od druhých raději nic nečekám, a pak jsem případně jen mile překvapená, když pro mě druhý něco udělá, aniž bych to od něj očekávala. Užívejte si každé chvíle, myslete pozitivně a udělejte si čas sami na sebe!

Zdroj informací

Markéta Houštěcká, INBRAIT a NejBusiness.cz

Datum

11. května 2020

Fotogalerie

Page generated in 1.3608 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál