Best practice 2017

Best practice 2016 - ukázka

Zhlédnuto: 6669x

Informace o akci

PRÉMIOVÝ OBSAH - Pro předplatitele magazínu NejBusiness.cz zdarma!

Záznam odborné konference Best Practice 2017, která proběhla 9. února 2017 v brněnském hotelu Holiday Inn. Best Practice jsou praktické semináře věnující se zvládání rizik v oblasti sanací vlhkého zdiva a hydroizolací. Přednášky na seminářích jsou orientovány na řešení reálných rizik a problémů v praxi a nejčastěji jsou postaveny na konkrétním případě realizované stavby. Semináře jsou určeny pro stavební firmy, projektanty, stavbyvedoucí, stavební dozory apod.

Určeno pro:

  • projektanty a architekty
  • zástupce a zaměstnance stavebních firem
  • stavbyvedoucí a stavební dozory
  • zástupce investorů a majitelů objektů (soukromé osoby, představitelé měst a obcí)
  • střední odborné školy zaměřené na oblast stavebnictví
  • odborníky zajímající se problematiku budov

Přednášející:

  • Ing. Pavel Zejda, Ph.D. - Absolvoval Stavební fakultu VUT v Brně, obor pozemní stavby. Zde následně dokončil doktorské studium se zaměřením na sanaci vlhkého zdiva. V současnosti působí ve společnosti SAREP, a. s., projektovém ateliéru sanace vlhkého zdiva jako hlavní projektant. Zde se zabývá stavebně technickými průzkumy a zpracování projektových dokumentací, odbornými posudky v rámci vzniklých poruch a vad sanace vlhkých staveb a hydroizolací, dále provádí autorské a technické dozory staveb a další činnosti týkající se sanace vlhkého zdiva.
    Je držitelem autorizace ČKAIT v oboru pozemní stavby a autorizace WTA CZ pro oblast sanace zděných staveb proti vlhkosti. Spoluautor knihy „Spodní stavba historických budov“ (2016).

  • Ing. Zdeněk Štefek - Od roku 1993 se zaměřuje na problematiku sanace vlhkého zdiva, rekonstrukce a speciální hydroizolace. V rámci této specializace se podílel na zavádění nových sanačních a hydroizolačních technologií z ČR, Evropy a Austrálie.
    Realizuje stavebně technické průzkumy, odborné posudky, sanační projekty a technické dozory na stavbách, včetně památkových objektů v celé ČR. Rovněž se podílí na zpracování znaleckých posudků v oblasti poruch a vad při sanaci vlhkých staveb a hydroizolací. Pravidelně přednáší na odborných konferencích a seminářích, přispívá také i do odborných časopisů. Je držitelem autorizace WTA CZ pro oblast sanace zděných staveb proti vlhkosti. Spoluautor knihy „Spodní stavba historických budov“ (2016).

  • Ing. Janusz Sojka - ředitel Divize hydroizolací, SKN Sp. z.o.o., Polsko

  • Luboš Nosek - Od roku 2005 se specializuje na oblast sanace vlhkého zdiva a hydroizolace. Provádí odborné stavebně technické průzkumy a zabývá se řešením vad a poruch stavebních konstrukcí. Podílel se např. na rekonstrukcích ‑ Kejřův Mlýn (Praha), OC Palladium – původní budova (Praha), bytové domy (Belvedere Špindlerův Mlýn, Všehrdova Praha 1...), Dům s pečovatelskou službou Hagibor (Praha), Pivovar Kolín (rekonstrukce fasády), Národní dům Karlovy Vary, ÚOCHB Praha. V r. 2012 získal autorizaci WTA CZ pro oblast sanace zděných staveb proti vlhkosti.
  • prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc - Soudní znalec (stavebnictví a ekonomika), založil mezinárodně uznávaný znalecký ústav STAVEXIS s.r.o., kde je dodnes ředitelem. Od r. 2003 je proděkanem Fakulty stavební VUT v Brně.
    Přes 20 let se věnuje problematice trvanlivosti stavebních materiálů a predikci životnosti staveb, možnostem ochrany stavebních konstrukcí aplikací vhodných typů sekundárních ochran. Publikace více než 300 odborných statí, 6 monografií (např. Atmosférická koroze betonů resp. tzv. ilustrovaná kuchařka Sanace a údržba betonu v ilustracích). Člen řady mezinárodních organizací, předseda WTA CZ.

  • Ing. Pavel Šťastný, CSc. - Od roku 1985 se zaměřuje na problematiku sanace vlhkého zdiva a hydroizolace historických objektů. Provádí stavebně technické průzkumy a návrhy sanace staveb, jako např. NKP klášter Teplá, Lanerův dům v Telči, hrad Sádek, katedrála sv. Emerama v Nitře, synagogy v Boskovicích, Mikulově, Plzni a Brandýse. Je členem rady české pobočky mezinárodní vědecko‑technické společnosti WTA. Je držitelem autorizace WTA CZ pro oblast sanace zděných staveb proti vlhkosti. Přednáší na UJEP a FR UPce.

  • doc. Ing. Eva Burgetová, CSc. - Pracovník Katedry konstrukcí pozemních staveb Fakulty stavební ČVUT v Praze. Specialista v oboru diagnostiky a průzkumů stavebních konstrukcí se zvláštním zaměřením na vlhkostní problematiku historických objektů. Autor řady odborných publikací, vysokoškolských učebnic a příspěvků na mnoha českých a zahraničních konferencích.
  • Ing. Petr Čeliš - Od roku 1993 se specializuje na oblast sanace vlhkého zdiva a hydroizolace. Je členem předsednictva české pobočky mezinárodní vědecko ‑technické společnosti WTA. Pravidelně přednáší na odborných konferencích a publikuje v odbor‑ ných stavebních časopisech. Od roku 2003 absolvoval několik pracovních stáží v USA a Austrálii v oblasti zavádění biochemicky modifikovaných hydroizolací. Je držitelem autorizace WTA CZ pro oblast sanace zděných staveb proti vlhkosti a sanace betonových konstrukcí.

 

Cíl školení:
- Poskytnout praktické informace věnující se zvládání rizik v oblasti sanací vlhkého zdiva a hydroizolací

Délka záznamu:
1. část - 2 h 11 min
2. část - 1 h 25 min
3. část - 52 min

Obsah semináře:

  • Vady a poruchy staveb – případová studie - Spor mezi dotčenými stranami (investor / projektant / majitel nemovitosti) ‑ Ing. Pavel Zejda, Ph.D., projekční atelier SAREP a.s.

  • Rizika při realizaci sanačních prací – Ing. Zdeněk Štefek, projekční atelier SAREP a.s.

  • Zabezpečení rizik a pravidel pro aplikaci strojního zpracování tlustých bitumenovych vrstev na objektu. Rekonstrukce PKP Hlavní nádraží Wroclav (10.000 m 2 ) a na objektu přístavby AirPort Krakov 8 m pod terénem ‑ Ing. Janusz Sojka, ředitel Divize hydroizolací , SKN Sp. z.o.o., Polsko

  • Řešení sanačních opatření při kompletní rekonstrukci jednotlivých stávajících objektů areálu „Ústavu organické chemie a biochemie v Praze - Dejvicích“ ‑ DiS. Milan Baginský, Luboš Nosek, prováděcí firma Ecrypt SE
  • Vybrané poruchy a vady hydroizolačních a sanačních prací ‑ Prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc., MBA, VUT Brno, předseda Vědeckotechnické společnosti pro sanace staveb a péči o památky WTA CZ

  • „Obnova památníku Mohyla míru, Slavkov“ ‑ Ing. Pavel Šťastný, CSc., REMMERS CZ s.r.o.

  • Rehabilitace historických odvodňovacích a větracích systémů ‑ Doc. Ing. Eva Burgetová CSc., ČVUT Praha
  • Spolehlivost versus efektivita při opravách poruch hydroizolačních opatření nového objektu – Ing. Petr Čeliš, Realsan Group SE / Ing. Miroslav Knittl, Ústav inženýrství a ekonomiky staveb a.s.

  • Dodatečné izolace historických - barokních mostů na hradě Velhartice, na hradě Bečov a ve Vysokém Mýtě – Ing. Zdeněk Štefek, projekční atelier SAREP a.s.

 

Cena:
- Pro členy ČKAI - 690,- Kč včetně 21% DPH / přísup k celému semináři včetně možnosti stažení
- Pro ostatní - 790,- Kč včetně 21% DPH / přísup k celému semináři včetně možnosti stažení
- PRÉMIOVÝ OBSAH - Pro předplatitele magazínu NejBusiness.cz zdarma!

 

Objednat seminář

 Kompletní záznam seminářů můžete objednat v našem e-shopu.

Termín konání

17. února 2017

Soubory ke stažení

Video typu MP4 (kvalita: 1080p FullHD, velikost: 1343 MB)
Video typu MP4 (kvalita: 720p HD, velikost: 603 MB)
Video typu MP4 (kvalita: 480p, velikost: 123 MB)
Video typu MP4 (kvalita: 240p, velikost: 26 MB)
Audio typu MP3 (kvalita: střední, velikost: 9 MB)

Fotogalerie

Zobrazit celou fotogalerii
Page generated in 1.4675 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál