Seznam českých výrobců ochranných prostředků je nyní dostupný online

Seznam českých výrobců ochranných prostředků je nyní dostupný online

Ve druhé polovině dubna CzechInvest uveřejnil seznam českých výrobců ochranných prostředků, kteří pomáhají v boji proti koronaviru a kteří mají potřebné certifikáty. Vzhledem k nebývalému zájmu a měnící se situaci, se CzechInvest nyní rozhodl tento seznam nasdílet online včetně kontaktních informací na jednotlivé firmy a průběžně ho aktualizovat na webových stránkách platformy Spojujeme Česko.

Seznam aktuálně obsahuje 35 českých výrobců a dodavatelů ochranných prostředků, kteří už nyní jsou nebo v blízké době budou schopní vyrábět certifikované zdravotnické a osobní ochranné prostředky – roušky, respirátory a polomasky, brýle a štíty, obleky, návleky a pláště.

„České firmy si bezpochyby zaslouží bezmezný obdiv za neuvěřitelnou mobilizaci svých výrobních kapacit a flexibilitu výrobních programů v extrémně krátké době. Je pravdou, že produkce českých firem postupně narůstá, ovšem ruku v ruce s tím musí jít i certifikace jednotlivých výrobků. Pokud produkty nejsou certifikovány, není možné je uvádět na trh,“ říká ředitel Odboru inovací CzechInvestu Jakub Hájek, který je s českými firmami v pravidelném kontaktu.

Výrobní kapacity jednotlivých firem jsou průběžně monitorovány. Vedle tradičních výrobců na výrobu ochranných prostředků přechází například i některé firmy v automobilovém sektoru, nejsou tedy součástí žádné asociace nebo dodavatelského řetězce.

V takovém případě mohly tyto firmy uniknout naší pozornosti a prosíme je, aby se přihlásily zde.

Zdroj informací

CzechInvest a NejBusiness.cz

Datum

25. května 2020

Page generated in 1.1149 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál