Škoda Auto představí zcela nové kompaktní SUV pro indický trh

Škoda Auto představí zcela nové kompaktní SUV pro indický trh

Jako další krok k významnému posílení prodejních aktivit v Indii oznámila společnost Škoda Auto uvedení zcela nového kompaktního SUV, které doplní stávající modely Slavia a Kushaq.
Důležitý chystaný model pro oblíbený segment kompaktních vozů – vyvinutý i vyrobený v Indii – upevní pozici společnosti Škoda Auto na tomto trhu a dále urychlí její strategii internacionalizace. SUV s délkou pod 
4 metry bude mít premiéru v Indii v první polovině roku 2025.

Klaus Zellmer, předseda představenstva společnosti Škoda Auto, říká: „Indie je pro globální růst společnosti Škoda Auto klíčová, a to jak z hlediska velikosti samotného trhu, tak z pohledu vývojové a výrobní základny pro naši expanzi na nové trhy včetně regionu ASEAN a na Blízký východ.
Od roku 2021 jsme svá prodejní čísla v Indii více než zdvojnásobili a nyní podnikáme další krok k rozšíření řady modelů, které jsou určeny pro zákazníky v Indii i v dalších zemích. Zcela nové kompaktní SUV, které dorazí na trh v roce 2025, vstoupí do velmi oblíbeného segmentu. Jsem přesvědčen, že rozšiřující se portfolio značky Škoda podpoří náš cíl zvýšit podíl koncernu Volkswagen na indickém trhu do roku 2030 na přibližně 5 procent.“

Martin Jahn, člen představenstva společnosti Škoda Auto pro Prodej a marketing, upřesňuje: „Značka Škoda kráčí mílovými kroky i v celosvětovém měřítku. V roce 2023 jsme v porovnání s rokem 2022 rostli o 18,5 %. Indie je pro náš růst důležitým trhem. Nedávno jsme překonali hranici 100 000 prodaných vozů za uplynulé dva roky – a to díky lokálně vyvíjeným a vyráběným modelům Slavia a Kushaq.
Zcela novým kompaktním SUV posilujeme v Indii svoji pozici a zdůrazňujeme význam této země pro naše plány v oblasti internacionalizace. Společně s modely Kushaq a Kodiaq budeme mít v Indii k dispozici ještě lepší portfolio vozů SUV, což je klíčový segment, který tvoří více než 50 % trhu.“

Piyush Arora, generální ředitel společnosti Škoda Auto Volkswagen India, dodává: „Po úspěchu modelů Slavia a Kushaq rozšíříme svůj záběr o zcela nové kompaktní SUV, které se zaměří na největší segment indického trhu. Naše pokročilé znalosti v oblasti výzkumu a vývoje v Indii nám již umožnily začlenit do výroby součástky a komponenty s vysokým podílem lokalizace. S
novým kompaktním SUV tuto strategii posouváme dále – a to systematickým rozvojem sítě místních dodavatelů schopných vyrábět díly světové úrovně i kvality za konkurenceschopné ceny. Naším cílem je aktivně se podílet na rozvoji místního automobilového trhu. I nadále se soustředíme na expanzi a další posílení širokého portfolia 
koncernových modelů v Indii.“

Kompaktní SUV pro nové cílové skupiny

Nový model se stane základem nabídky značky v Indii. Jeho cílem bude získávat nové skupiny zákazníků v nejdůležitějším segmentu kompaktních vozů. S délkou necelých 4 metrů má toto SUV možnost využít zvýhodnění, které je v Indii určeno právě pro automobily do 4 metrů. 
Společnost Škoda Auto se rozhodla aktivně zapojit zákazníky a příznivce do uvedení nového vozu tím, že spustila anketu pro výběr jeho názvu #NameYourSkoda. Automobilka veřejnosti odhalila sedm obchodních označení, která pro tento účel registrovala, ale své zákazníky rovněž vyzývá, aby k pojmenování nového kompaktního SUV zasílali i své návrhy. Konečný název bude oficiálně oznámen v závěru tohoto roku.

Modelová řada na platformě MQB-A0-IN, vyvinutá a vyráběná v Indii, se rozšiřuje Nové kompaktní SUV bude třetím automobilem značky Škoda na platformě MQB-A0-IN. Díky tomu nabídne totožnou DNA značky Škoda projevující se špičkovou jízdní dynamikou a bezpečností – stejně jako tomu je i u dalších dvou lokálně vyvíjených a vyrobených modelů Slavia a Kushaq.

Tento jednotný konstrukční základ byl společně vyvinut týmy v Indii a České republice se zaměřením na vysokou úroveň lokalizace, nízké provozní náklady a snadnou výrobu. Jedná se o první platformu, kterou společnost vyvinula mimo Evropu a která je navržena pro potřeby indického trhu. Zároveň umožňuje použití úsporných motorů a pokročilých bezpečnostních systémů specifických pro místní podmínky a také plnění nových a přísnějších indických bezpečnostních a emisních norem.

Indie - zásadní součást strategie internacionalizace

Platforma MQB-A0-IN již prokázala své přednosti v Indii i ve světě. Modely Kushaq a Slavia získaly v říjnu 2022 a v dubnu 2023 v nárazových testech Global NCAP plných 5 hvězd za ochranu dospělých i dětských pasažérů. V Indii se jednalo o první vozy, které byly takto otestovány podle tehdy novějších a přísnějších zkušebních protokolů, a byly také první, které získaly 5 hvězd za hodnocení bezpečnosti dospělých i dětí.

Indie je zásadní součástí strategie internacionalizace společnosti Škoda Auto Aktivity na indickém trhu hrají důležitou roli ve firemní strategii Next Level – Škoda Strategy 2030. Společnost si klade za cíl prodávat v Indii do roku 2026 ročně 100 000 vozů, stát se do roku 2030 nejprodávanější evropskou značkou a v rámci odpovědnosti za tento region dosáhnout pro všechny značky koncernu Volkswagen pětiprocentního podílu na trhu. Škoda Auto významně rozšiřuje svou strategii internacionalizace a využívá synergií při exportu vozů vyrobených v Indii do regionu ASEAN a na Blízký východ.

Zdroj informací

Škoda Auto a NejBusiness.cz
Foto: Škoda Auto

Datum

6. března 2024

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.1196 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál