ESET v Česku překročil v celkových tržbách hranici půl miliardy korun

ESET v Česku překročil v celkových tržbách hranici půl miliardy korun

Česká pobočka společnosti ESET zveřejnila své finanční výsledky za loňský rok. Kompletní výnosy dosáhly hodnoty 560,2 milionu korun a společnost ESET tak dosáhla historicky nejlepších výsledků za dobu své více než dvacetileté působnosti v Česku.
Dvouciferný meziroční růst společnosti podpořil především zájem firemních zákazníků o pokročilé vrstvy ochrany v cloudu. Nicméně i u domácích uživatelů vidí společnost zvýšený zájem o prémiová řešení. Na velmi silný a úspěšný rok navazuje společnost řadou změn a vývojem nových produktů.

„Rok 2022 byl z pohledu dosažených obchodních výsledků nejúspěšnějším rokem v historii české pobočky. Na jeho začátku jsme si dali poměrně ambiciózní cíl překonat hranici půl miliardy korun v tržbách, a to se nám podařilo,“ říká Filip Navrátil, ředitel obchodu české pobočky společnosti ESET.
„Výše dosažených tržeb reflektuje nejen úpravy a inovace naší produktové nabídky, ale i realitu současné doby, kdy si stále více firem i běžných uživatelů uvědomuje, že je nutné reagovat na rychlost stále se vyvíjejících kybernetických hrozeb. Naše výsledky jsou tak i závazkem vůči našim zákazníkům pomoct jim se před hrozbami efektivně bránit,“ dodává.

V segmentech produktů společnosti ESET dosáhly minulý rok růstu jak řešení pro domácnosti (12 %), tak i pro firemní zákazníky (23 %). Růstu produktů pro domácnosti dosáhla společnost i svou nadstandardní podporou prodeje na konci minulého roku.

„V segmentu produktů ESET pro domácí uživatele dosáhly meziročního růstu všechny produkty, nicméně největší nárůst, 45 %, jsme zaznamenali v případě pokročilého řešení pro domácnosti, které nabízí uživatelům mimo kvalitní zabezpečení také řadu prémiových funkcí, jako je správce hesel, šifrování dat či ochranu před dosud neodhalenými hrozbami. Vyšší zájem měli uživatelé také o bezpečnostní řešení pro chytré telefony, u kterých vzrostl zájem meziročně o 29 %. Z těchto výsledků nám jednoznačně vyplývá, že i domácí uživatelé si stále více uvědomují rizika a chtějí tu nejlepší ochranu pro všechna svá zařízení,“ říká Jaroslav Fabián, ředitel marketingu české pobočky společnosti ESET.

Hlavním hybatelem růstu je pokročilá ochrana v cloudu

V případě firemních produktů nejvíce rostla poptávka po cloudových technologiích (170 %), a to desetkrát rychleji než v případě on-premise řešení. U pokročilé technologie XDR pak společnost zaznamenala více než 10násobný růst oproti předchozímu roku, a to nejen u malých a středních firem, ale i u těch největších společností.

„V segmentu produktů pro firemní zákazníky se nám v loňském roce potvrdilo, že využívání technologií a pokročilých vrstev ochrany v cloudu je jednoznačným tahounem růstu. Vidíme to jako jasný důkaz toho, že zákazníci již chápou, jaké výhody jim cloud přináší – snadné škálování poskytovaných služeb a nulové nároky na vlastní infrastrukturu,“ vysvětluje Fabián.

Očekávaný trend potvrdila společnost ESET i v případě největších zákazníků ze segmentu Enterprise, kde byl vloni trendem především přechod do cloudu a s ním spojená větší jednoduchost správy a údržby infrastruktury a dostupnost pokročilých cloudových technologií, jako je například služba LiveGuard.ESET meziročně rostl i v segmentu MSP (Managed Service Provider), řízených službách spočívajících v komplexním outsourcingu IT ve firmách. V Česku byl přitom tento distribuční kanál dlouhodobě nevyužívanou oblastí.

„Nadále vidíme v případě MSP v Česku velký potenciál, a to potvrzuje i meziroční růst tohoto segmentu téměř o polovinu oproti loňskému roku. Firemní zákazníci si uvědomují, že potřebují řešit kybernetickou bezpečnost co nejdříve a zároveň moc dobře ví, že kontinuálně roste cena odborných zaměstnanců v kontextu jejich nedostatku na trhu. MSP jim tohle dokáže pomoct vyřešit a my očekáváme, že zájem o tento model distribuce bude v následujících letech růst,“ dodává Navrátil.

Očekávání od příštího roku

I přes dosažené finanční výsledky v minulém roce jsou očekávání společnosti ESET od letošního roku spíše realistická a umírněná, a to s ohledem na aktuálně představené změny obchodní strategie společnosti na českém trhu či úpravu jejího Partnerského programu. Společnost v letošním roce nicméně také významně rozvíjí svá partnerství a portfolio svých poskytovaných služeb.

Na jaře letošního roku ve spolupráci se společností Intel představila nejnovější nabídku zabezpečení pro koncová zařízení, díky které bude možné detekovat a efektivně analyzovat známé i nově vznikající kybernetické hrozby již na hardwarové úrovni. Stejně tak ESET hodlá rozvíjet i svou službu Threat Intelligence v oblasti poskytování nejnovějších informací o současných hrozbách, u které již také zaznamenává zvýšenou poptávku ze strany firemních zákazníků. Kromě vývoje produktů je pro společnost klíčový rozvoj jejích výzkumných center, z nichž se hned tři nachází v České republice – v Praze, Brně a Jablonci nad Nisou.

„V aktuálním roce očekáváme pokračující růst využívání XDR technologií a s tím souvisejících dodatečných služeb, jako je dohled, implementace a optimalizace, které našim zákazníkům mohou poskytnout přímo týmy ESET. Stejně tak vidíme potenciál v dalším růstu využívání řešení v cloudu, a to především s ohledem na jejich jednoduchost pro zákazníka,“ shrnuje Navrátil.
„V letošním roce ESET plánuje představit také novinky ve svém produktovém portfoliu. Již nyní v červnu jsme oznámili uvedení nové, nejvyšší úrovně ochrany ESET Protect Elite pro firmy všech velikostí a ve druhé polovině července bude pro naše firemní zákazníky dostupná nová funkcionalita pro vyhledávání a opravy zranitelností ESET Vulnerability and Patch Management jako součást cloudové platformy ESET PROTECT. A prémiovou úroveň ochrany chystáme také pro uživatele z řad domácností,“ dodává Navrátil z ESETu.

Zdroj informací

ESET Česká republika a NejBusiness.cz
Foto: 123rf.com

Datum

28. června 2023

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.2059 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál