dnata Catering připraví více než pět milionů speciálních svátečních pokrmů po celém světě

dnata Catering připraví více než pět milionů speciálních svátečních pokrmů po celém světě

Společnost dnata, přední světový poskytovatel leteckých a cestovních služeb, zajistí svým leteckým partnerům po celém světě na sváteční období více než pět milionů speciálních jídel, která budou cestujícím servírována na jejich cestách za přáteli a rodinou.

Od poloviny prosince až do Boxing Day (26. prosince) podává dnata u partnerských leteckých společností nejoblíbenější vánoční pokrm, kterým je tradiční pečený krocan. Součástí tohoto oblíbeného jídla jsou tyto důležité ingredience: krocan, šalvějová a cibulová nádivka, pečené brambory, růžičková kapusta, doplněné vánočním cukrovím a tradičními košíčky mince pie.

Robin Padgett, senior viceprezident divize Catering and Retail společnosti dnata, vysvětluje proces tvorby slavnostního menu: „Menu letecké společnosti se plánuje jednou ročně a mnoho leteckých společností má čtyři roční menu, která odrážejí sezónní změny. Slavnostní menu se potvrzují v listopadu poté, co je vypracují naši oceňovaní šéfkuchaři. Recepty jsou pak vytvořeny pro všechny naše globální stanice spolu s návody na nakládání a servírování s fotografiemi jednotlivých fází, takže proces je naprosto spolehlivý. Zohledňujeme také speciální požadavky našich leteckých partnerů a nabízíme maso připravené podle předpisů halal i chutné vegetariánské alternativy. Speciální jídla tvoří 45 % všech jídel poskytovaných našim velkým leteckým dopravcům.“

Společnost dnata poskytuje partnerům leteckých společností stravovací služby také prostřednictvím maloobchodní nabídky na míru. „Cestující našich maloobchodních zákazníků si mohou na své cestě zakoupit také sváteční gurmánský zážitek v podobě sendvičů s krocanem, brusinkami a nádivkou a koláčem z mletého masa,“ říká Robin Padgett.

Při výrobě tak obrovského množství svátečních jídel cateringové týmy společnosti dnata úzce spolupracují se zákazníky leteckých společností, analyzují trendy spotřeby a využívají prediktivní data k optimalizaci nakládky F&B pro palubní catering. Analýza palubních dat snižuje nejen plýtvání potravinami, ale také spotřebu paliva spojenou s přepravou nadměrné hmotnosti. Kromě toho společnost dnata Catering, pokud je to možné, získává a dodává místní produkty, aby snížila počet potravinových mil spojených s jídelníčky. 

„Jsme hrdí na to, že nám naši globální zákazníci důvěřují, že jim a jejich cestujícím poskytujeme jídla nejvyšší kvality z místních surovin,“ uzavírá Robin Padgett.

Globální standardy, lokální menu

Ve Velké Británii se tradiční večeře s pečeným krocanem od společnosti dnata Catering bude podávat přibližně 8 000krát denně. Kromě toho bude distribuováno 10 000 sad podnosů včetně koláčů mince pie a čokolád a nápojů se sváteční tematikou.

V USA se podává podobné hlavní jídlo z krocana. Namísto mince pie je však mezi americkými partnery letecké společnosti oblíbeným dezertem dýňový koláč s kořeněným mascarpone nebo krémem, případně dýňový cheesecake a dušená jablka. Letos si letecké společnosti vyžádaly další sladké pochoutky, patří mezi ně vánoční roláda a plněné profiterolky, perníčky a slané čokoládové lanýže.

Zatímco v Austrálii se bude pro mezinárodní zákazníky podávat 75 000 tradičních pokrmů z pečeného krocana, na které se spotřebuje 1,9 tuny masa, některé letecké společnosti začnou buď místním předkrmem v podobě krevetového koktejlu, nebo míchaného salátu z obilovin a brusinek. Jako dezert bude na výběr teplý ovocný pudink, tvarohový koláč s vánočním pudinkem nebo pěna s perníkovým kořením a drobenkou.

Divize cateringu a maloobchodu společnosti dnata je jedním z předních světových poskytovatelů pohostinství během letu. V prvních šesti měsících finančního roku 2022-23 vyrobily týmy společnosti dnata zaměřené na zákazníky více než 50 milionů jídel, která sloužila dopravcům s plným servisem, nízkonákladovým dopravcům a VIP dopravcům na více než 60 místech. 

Zdroj informací

dnata a NejBusiness.cz

Datum

26. prosince 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.1519 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál