Moravskoslezský kraj hledá odvážné vizionáře

Moravskoslezský kraj hledá odvážné vizionáře

Podpořit inovativní nápady a talentované lidi, kteří s nimi přicházejí. Vytvořit inspirativní prostředí pro rozvoj jejich aktivit a být tak „chytře“ připraven na eventuální další pandemickou situaci. To je cíl projektu Zdravá myšlenka Moravskoslezského kraje pro rok 2020, který rozjíždí Moravskoslezský kraj ve spolupráci s ostravským Impact Hubem. Ten dlouhodobě v regionu působí jako líheň start-upů.

Projekt navazuje na předchozí ročníky akceleračních programů pro podnikatele, kterými kraj stimuloval rozvoj podnikavosti v oblasti chytrých řešení. Nové výzvy, které přinesla pandemie koronaviru, chce kraj řešit i prostřednictvím individuálního akceleračního programu šitého na míru nejen podnikatelům, ale i dalším lidem přicházejícím s nápady řešení krizových epidemiologických situací a jejich dopadů na bázi chytrých technologií.

„Pandemie koronaviru nám ukázala sílu a důležitost nových technologií i nutnost nového způsobu uvažování. Do budoucna proto chceme být ještě lépe připraveni a umět rychle a operativně reagovat na jakoukoli podobnou situaci. Naši podnikatelé a firmy prokázali, že mají talent postavit se takovým výzvám. My jim proto chceme poskytnout servis k tomu, aby své myšlenky, nápady a zlepšováky zdokonalili a posunuli je k reálné praxi,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka.

Dodal, že hlavním cílem projektu bude vybrat deset nejlepších konkurenceschopných projektů zaměřených na chytré technologie, které reagují na zvládání krizových a kritických situací zdravotnické infrastruktury. Prostor dostanou i projekty a nápady, které pomáhají chránit zdraví a řeší také následné sociální a ekonomické dopady na život obyvatel Moravskoslezského kraje.

„Jsem opravdu vděčná za možnost navázat na naši úspěšnou spolupráci s Moravskoslezským krajem z minulých let. Podpora ekosystému podnikatelského prostředí, o kterou kraj dlouhodobě usiluje, jde ruku v ruce s naším know-how. Rozvoj nadějných projektů skrze akcelerační programy patří k našim klíčovým aktivitám. Moravskoslezský kraj je plný talentovaných lidí. Těším se, až objevíme další,“ dodává Markéta Pavlíková, koordinátorka programu za Impact Hub.

Projekt „Chytrá myšlenka“ má několik fází. Od mapování trhu a nastavení mantinelů, přes sběr dat, hledání aktivních podnikatelů a práci s nimi až po fázi akcelerace. První praktické výsledky „Zdravé myšlenky“ by se měly projevit už na podzim.

Zdroj informací

Moravskoslezský kraj a NejBusiness.cz

Datum

8. července 2020

Page generated in 1.1686 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál