DS 3 CROSSBACK: ikona stylu hi-tech

DS 3 CROSSBACK: ikona stylu hi-tech

Krásně vypracovaný vzhled a nevídané proporce, 100 % spalovací i 100 % elektrická varianta, exkluzivní inovace a jedinečná elegance… vůz DS 3 CROSSBACK posouvá hranice. Nová technologická platforma mu otevírá nové horizonty, a to jak z hlediska techniky, tak stylu. DS 3 CROSSBACK je určen do města i na cesty, nebere ohled na konvence a používá pozoruhodné technologie: světlomety DS Matrix LED Vision, kliky dveří, které jsou schované v karosérii a automaticky se vysouvají v případě potřeby, zcela zdigitalizované místo řidiče… Avantgardní pojetí, které doplňuje bohatá výbava a mnoho bezpečnostních prvků i podpůrných prvků řízení, příjemný komfort a bezprecedentní akustika.

Elegantní a přitažlivý vůz DS 3 CROSSBACK okouzlí zákazníky, kteří vyhledávají nové technologie a touží po stylovém a současně dynamickém SUV.

„DS 3 CROSSBACK zcela jasně patří mezi vozy druhé generace DS: nabízí nevídané technologie a jedinečnou eleganci. Společnost DS Automobiles otevírá s vozem DS 3 CROSSBACK novou kapitolu své historie, pro kterou je hlavním mottem elektrifikace. Náš nový model bude buď 100 % spalovací, nebo 100 % elektrický, v každém případě nekompromisně stylový.“ Yves Bonnefont, generální ředitel společnosti DS Automobiles

„DS 3 CROSSBACK nabízí nové zážitky za volantem a jedinečné pocity. Na jednom místě se sešly všechny ingredience potřebné k tomu, aby vůz okouzlil náročné zákazníky, kteří hledají vůz, jež bude odrazem jejich osobnosti. Naše prémiové SUV si získá milovníky krásných věcí.  Pro DS druhé generace je typický propracovaný design, kvalitní studie i realizace, důkladný výběr materiálů a technologie usnadňující život.“ Eric Apode, produktový ředitel společnosti DS Automobiles

Výrazný propracovaný design ...

„Dokonalé proporce při pohledu z boku i zezadu, velká kola, umírněná délka, nepřehlédnutelnost v provozu… DS 3 CROSSBACK se prosadí na první pohled. Čistou, a přitom propracovanou siluetu působící jako socha podtrhuje uhrančivý světelný pohled,“ těmito slovy popsal nový vůz značky DS designový ředitel společnosti DS Automobiles, Thierry Metroz.

DS 3 CROSSBACK již na první pohled potvrzuje statut prémiového kompaktního SUV: přiměřená délka 412 cm, velká kola (690 mm, ráfky 18"), světlá výška…

Z výrazné propracované masky chladiče DS Wings, světel pro denní svícení s vertikálními LED diodami s perlovým motivem a úzkých světlometů DS Matrix LED Vision čiší moderní vzhled a výkonnost, dojem posilují i velkorysé tvary horizontální kapoty.

Důraz na detail je všudypřítomný, včetně exteriéru vozu:

  • okenní lišty jsou neviditelné,
  • kliky dveří jsou schované a dokonale začleněné do karoserie,
  • linie střechy je čistá, bez viditelné antény,
  • střechu lze podle přání odlišit jiným odstínem, než má karoserie,
  • boční „žraločí ploutev“,
  • a symetrické chromované dvojité koncovky výfuku.

Zadní část vozu evokující sílu a nabízející vypracovaný vzhled dobře sedí na silnici. Současně je díky subtilním a velmi technologickým světlům s podpisem CROSSBACK velice elegantní.

Zalícované kliky dveří

Kliky dveří tvořící jednu rovinu s plochou dveří přidávají vozu na elegantním a technologickém vzhledu. V předpremiéře se objevily na začátku léta v dream-caru DS X E-Tense, jde o exkluzivní technologii, která se u této úrovně výbavy běžně nepoužívá. Jejich princip je jednoduchý: kliky se objeví, jakmile je uživatelé potřebují, jinak se skryjí v karoserii. Díky inovativnímu systému hands-free přístupu a startování Proximity se navíc stačí k vozu přiblížit do vzdálenosti 1,5 metru a vůz se odemkne, všechny 4 kliky se automaticky vysunou a stačí jen otevřít dveře a nasednout. Při vzdálení se od vozu se kliky zasunou zpět a vůz se automaticky uzamkne.

… aby si člověk udělal radost

Personalizace mého vozu DS 3 CROSSBACK podle mého vkusu

Vše začíná u exteriéru vozu: 10 stylů kol, 10 odstínů karoserie včetně nového odstínu Bleu Millenium z dream-caru DS X E-Tense a 3 odstíny střechy vytváří základ personalizace vozu. K dispozici je tedy obrovské množství kombinací dle osobního vkusu.

Zlatým hřebem této personalizace je 5 stylů interiéru, tzv. 5 Inspirací DS – DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance Line, DS Rivoli, DS Opéra – a v limitované edici při uvedení vozu na trh také La Première. Tyto Inspirace výrazným způsobem charakterizují interiér a činí z něj nesmírně útulný prostor: čalounění z tlačené kůže nebo z kůže Nappa s plným lícem ve zpracování „Art Leather“, perlové prošití nebo prošití s motivem diamantu, dále se používá proplétaná tkanina či Alcantara®, volant je celý včetně krytu airbagu obšitý plnohodnotnou kůží, kovové dekorativní prvky s gilošováním s motivem „Clous de Paris“…

Zvenku doplňují Inspirace DS specifické detaily, jako je podpis na kapotě a prahové liště dveří nebo přední a zadní dekorativní prvky, které mohou být z lesklého, matného nebo třpytivě černého texturovaného kovu.

Důraz kladený na detail pro dokonalou eleganci

Typický charakter interiérů vozů DS se odráží i ve středové konzole. Do elegantní a luxusní středové konzoly vozu DS 3 CROSSBACK, převzaté z modelu D 7 CROSSBACK, je zabudovaná převodovka, klávesové ovladače toggles switches a ovladač elektrické brzdy. Splňuje tak každodenní potřeby zákazníků, nabízí místo pro odložení a nabíjení telefonu, řadu odkládacích přihrádek včetně držáků na nápoje či praktickou širokou posuvnou loketní opěrku.

Dobrou ukázkou péče o detail je originální rastrový vzor DS, který je znakem značky. Najdeme ho jako jednotící prvek na řadě stylových prvků interiéru: na velkolepé středové přístrojové desce se senzorickými ovladači, středových a bočních výdechách ventilátorů (zabudovaných do dveří, aby se zachovala neporušená palubní deska a lépe vyniklo její zpracování), na provedení displejů…


Komfort ve všech směrech

Jízdou ve voze DS 3 CROSSBACK se ponoříte do komfortu na úrovni vyššího segmentu. A komfort je i jedním z typických znaků většího modelu DS 7 CROSSBACK.

Vše pochopitelně začíná komfortem sedadel: sedadla řidiče a spolujezdce s výborným bočním vedením jsou nově zpracovány, byla u nich použita pěna s dvojí hustotou pro dokonalou oporu těla. V nabídce je rovněž elektrické ovládání a vyhřívání.

Při jízdě se přidává vynikající vibrační komfort, který zaručuje nová platforma vozu DS 3 CROSSBACK.

Obzvlášť velká pozornost byla věnována akustice. Koncepční týmy tu pro inovace nejnovější platformy využili své nejlepší know-how. Odhlučnění kabiny bylo dovedeno k dokonalosti, například byla zvětšena tloušťka plechů u dveří, velká pozornost byla věnována odsávání vzduchu, byla zesílena tloušťka oken, čelní sklo je akustické.

Týmy DS se vedle akustiky rovněž věnovaly zajištění zážitku DS Lounge, který je známý z vozu DS 7 CROSSBACK. Společně s francouzskou značkou Focal se zaměřily na audio systém vozu D 3 CROSSBACK. Firma Focal, která je dlouhodobým partnerem DS (DS E-Tense, DS 7 CROSSBACK, DS X E-Tense), vyvinula vysoce výkonný hi-fi systém Electra®, který tvoří 12 reproduktorů a zesilovač o výkonu 515 W pro dokonalý zvukový zážitek. Reproduktory jsou ve voze důmyslně rozmístěny – zadní výškové reproduktory jsou například pro dokonalý dojem umístěny ve žraločích ploutvích. Zvuk je vyvážený, plný, živý, komplexní… výsledkem je jedinečný akustický podpis s naprosto přesným rozložením zvuku.

A z jízdy se stal nezapomenutelný hi-tech zážitek

100 % elektrický, 100 % spalovací, nulový kompromis z hlediska stylu a funkcí.

S vozem DS 3 CROSSBACK se sen o stylovém elektromobilu stává realitou. Je to první vůz odvážného stylu, který bude od druhé poloviny roku 2019 nabízet i výkonný 100 % elektrický vůz s dojezdem 300 km (cyklus WLTP, norma 2019), což odpovídá 450 km (cyklus NEDC) a možností dobít baterii na 80 % během 30 minut. Vůz si zároveň zachovává i prostornost, neboť baterie bude důmyslně zabudovaná pod platformu, a slibuje větší požitek z řízení, v němž se spojuje pružnost, dynamika a ticho.

Výkonný a snadno ovladatelný elektrický pohon bude k dispozici v polovině roku 2019

Elektrický pohon vozu de e-DS 3 CROSSBACK tvoří:

  • elektromotor 100 kW / 136 k  (maximální rychlost = 150 km/h v režimu Sport)
  • lithium-iontová baterie 50 kWh
  • systém rekuperace energie při zpomalení a při brzdění
  • zabudované zařízení na dobíjení baterie kompatibilní se všemi typy dobíjecích systémů na trhu (domácí zásuvka, Wallbox a superrychlé dobíjení až 100 kW )
  • sériově zabudované vysoce výkonné tepelné čerpadlo zajišťující optimální tepelnou regulaci baterie a účinný tepelný komfort v kabině.

Zajištěné prémiové charakteristiky:

  • dojezd 300 km v cyklu WLTP a 450 km v cyklu NEDC
  • točivý moment 260 Nm
  • zrychlení z 0 na 50 km/h za 3,3 s a z 0 na 100 km/h za 8,7 s
  • maximální rychlost 150 km/h
  • úplné domácí dobíjení přes třífázový Wallbox 11 kW za 5 hodin a dobíjení na 80 % za 30 minut přes veřejnou stanici pro rychlé nabíjení 100 kW

DS 3 CROSSBACK je z podstaty vůz do města, ale je určený i na delší cesty, proto je vybaven nejnovějším benzínovým motorem PureTech 155 k spojeným s osmistupňovou automatickou převodovkou EAT8. Tento motor přináší akceleraci a potěšení z jízdy. Nabídku benzínových motorů, které splňují nejnovější emisní normy Euro 6.3, doplňují dva další motory PureTech o výkonu 130 a 100 k. Připomeňme, že motor PureTech 130 před několika měsíci získal již čtvrtý rok po sobě světové ocenění Motor roku. V nabídce budou i dva dieselové motory Euro 6.2 BlueHDi o výkonu 130 a 100 k.

Dosud nevídané inovace 

K nové ikoně nové inovace. U vozu DS 3 CROSSBACK se tak poprvé objevuje nová generace světlometů full LED s technologií Matrix Beam (Glare Free high beam). Světlomety DS Matrix LED Vision dokážou automaticky upravit vyzařované světlo pro optimální osvětlení a řidič může mimo město jezdit s trvale zapnutými dálkovými světly, aniž by docházelo k oslňování ostatních účastníků provozu.

Světlomety tedy nejsou jen krásné, ale povznáší bezpečnost a komfort na úroveň v této kategorii vozů nevídanou. Moderní a technologické světlomety DS Matrix LED Vision přispívají také k vizuální identitě vozu DS 3 CROSSBACK.

DS Matrix LED Vision: řízení s trvale zapnutými světlomety

Světlomety DS Matrix LED Vision tvoří 3 LED moduly plnící funkci potkávacích světel a jeden modul Matrix Beam pro dálkové světlomety, který je sám rozdělen na 15 stejných samostatných segmentů. Ty se rozsvěcují a zhasínají postupně podle situace v okolí vozu, kterou vyhodnotí na základě záběrů kamery umístěné v horní části čelního skla. Řidič tak může jezdit s trvale zapnutými dálkovými světlomety, aniž by oslnil ostatní: pokud se například přiblíží k autu vepředu nebo pokud se blíží auto v protisměru, část světelných paprsků se zhasne, aby světlo řidiče vepředu neobtěžovalo.

Díky tomuto dynamickému jednotnému řízení segmentů se světelný paprsek dokonale upraví podle dráhy vozu a jeho výkonnost se přizpůsobí dané situaci.

Klid v každém okamžiku díky zcela novému podpůrnému prvku řízení DS Drive Assist, který otevírá cestu k  autonomnímu řízení. DS 3 CROSSBACK se díky radaru a kameře přizpůsobí podmínkám provozu: automaticky drží vůz přesně ve zvoleném jízdním pruhu a upravuje rychlost, aby dodržel bezpečnostní vzdálenost, a to v případě nutnosti až do úplného zastavení vozu. Řidič může kdykoliv řízení převzít.

DS DRIVE ASSIST: řídit, nebo se nechat vézt?

Technologie, která měla svou světovou premiéru ve voze DS 7 CROSSBACK, je nyní k dispozici i u vozu DS 3 CROSSBACK.

DS Drive Assist upravuje rychlost vozu podle auta jedoucího vepředu a působí na řízení, aby vůz vedl v jízdním pruhu, který si řidič zvolí, a přizpůsobí se jeho zvyklostem. Systém je použitelný do rychlosti 180 km/hod (podle legislativy dané země) a řídí rychlost a dráhu jízdy místo řidiče. Je velmi užitečný například v dopravních zácpách nebo na dálnici, řidičům vozu DS 3 CROSSBACK přináší bezpečí a klid, neboť dává pozor za ně.

Vůz DS 3 CROSSBACK se systémem DS Park Pilot dokáže sám zaparkovat, řidič nemusí ovládat volant ani pedály.  Systém najde místo k zaparkování – odpovídající vnějším rozměrům vozu DS 3 CROSSBACK – stačí jen toto místo přejet rychlostí do 30 km/hod. Řidič poté na dotykovém displeji označí, že chce zaparkovat, zda podélně, nebo svisle. A pak už mu stačí jediná věc: držet tlačítko Park a počkat, až se kouzlo spustí!

DS 3 CROSSBACK rovněž otevírá nové horizonty: vůz lze odemknout a nastartovat jen pomocí chytrého telefonu, používání vozu lze delegovat na jiné osoby, aniž by jim člověk musel předávat klíč, … to vše jsou „vysněné“ funkce, které se s vozem DS 3 CROSSBACK stávají díky funkci DS Smart Access a aplikace MyDS realitou.  

DS Smart Access: osvobodit se od klíčů

Funkce DS Smart Access je opravdový společník do běžného života. DS 3 CROSSBACK lze díky ní otevřít a nastartovat prostřednictvím aplikace MyDS. Systém využívá protokol Bluetooth a je tedy funkčníi bez sítě GS, což je na současném trhu mimořádné.. A vzhledem k tomu, že auto si často půjčuje víc lidí, umožňuje tato novinka povolit používání vozu jiné osobě bez nutnosti předávat si fyzicky klíč, do systému lze současně zapojit až 5 osob. Každé z nich může vlastník vozu povolit přístup a startování buď na omezenou dobu, nebo nastálo.

Vysoká úroveň bezpečnosti

Vzhledem k tomu, že o bezpečnosti se nediskutuje, nabízí DS 3 CROSSBACK špičkovou výbavu, jako je systém nouzového brzdění (Active Safety Brake), který dokáže rozeznat chodce a cyklisty, a to i v noci. V tomto segmentu jde o novinku. Vůz je vybaven radarem poslední generace umožňujícím rozšířit rozsah brzdění a v případě nouze může auto zabrzdit samo, a to ve dne i v noci.

Již ve fázi návrhu vozu DS 3 CROSSBACK se myslelo na ochranu a bezpečnost, výsledkem je výška linie bočních oken, tloušťka dveří a zejména přítomnost 8 airbagů. Z hlediska aktivní bezpečnosti je k dispozici celá řada podpůrných prvků řízení: asistent pro udržování vozidla v jízdním pruhu a systém rozpoznávání dopravních značek s doporučenou rychlostí, … DS 3 CROSSBACK se tak v oblasti bezpečnosti stává novou referencí ve své kategorii.

Active Safety Brake: nouzové brzdění nové generace, fungující v noci i ve dne

Díky čidlům radaru nové generace, jež sledují oblast před vozem, detekuje systém nouzového brzdění vozu DS 3 CROSSBACK ve dne i v noci vozy jedoucí ve stejném směru nebo stojící v dráze vozu a také cyklisty a chodce ve stejném jízdním pruhu. Z hlediska bezpečnosti chodců jde o velký pokrok! Pokud se vůz přiblíží nebezpečně k překážce, je řidič upozorněn vizuálním a zvukovým signálem, pokud ale nezareaguje, automaticky dojde k brzdění: podle rychlosti zabrzdí místo řidiče buď proto, aby nedošlo ke kontaktu, nebo aby se vůz co nejvíce zpomalil. Systém se spouští automaticky při rychlosti nad 5 km/hod a funguje do rychlosti 140 km/hod. V případě nouzového brzdění může řidič v jakémkoliv okamžiku řízení převzít a přidat plyn.

Technologické a 100 % digitální místo řidiče

Při pohledu na kliky dveří zalícované do karoserie, které dodávají vozu šmrnc, nemohl interiér zůstat pozadu a byl vybaven moderními systémy zajišťujícími komfort a zábavu. Do kabiny jsou velmi pečlivě zasazeny, příkladem je přizpůsobitelný digitální přístrojový panel řidiče, v němž se spojuje digitální displej s novou grafikou a barevný Head-Up displej.

Digitální přístrojový panel je moderní a intuitivní a řidič si na něm může pomocí rozbalovacího menu nastavit podle vlastní potřeby informace o řízení, k dispozici je 5 různých způsobů zobrazení.

Head-Up displej promítá všechny potřebné údaje o řízení barevně na průhledný displej před čelním sklem ve zrakovém poli řidiče: rychlost, údaje z tempomatu/omezovače rychlosti, snímání dopravních značek, podpůrné prvky řízení a navigace.

A konečně je ve voze velký dotykový displej 10,3" ve formátu HD (největší v segmentu), na který je možné duplikovat obsah telefonu či zobrazit on-line navigaci. Je umístěn v horní části palubní desky, aby bylo na informace co nejlépe vidět.

Tento nový elegantní a technologický model DS v mnohém vyčnívá nad svými konkurenty. DS 3 CROSSBACK se bude vyrábět 30 km od Paříže (v továrně v Poissy) a potvrzuje svou příslušnost k vozům DS druhé generace svým stylem a inovacemi. DS 3 CROSSBACK, SUV do města i na cesty, má velkou ambici stát se lídrem segmentu!

Tři otázky pro Pascala Beziata, ředitele projektu DS 3 CROSSBACK

Co bylo spojovacím prvkem celého projektu?

Během celých čtyř let přípravy jsme se snažili využít styl ve prospěch technologie. Do žraločí ploutve, která je symbolem vozu DS 3 a objevuje se i u vozu DS 3 CROSSBACK, jsme zabudovali výškové reproduktory systému Hi-Fi Focal Electra®. Dalším příkladem jsou větráky umístěné v předních dveřích, aby byla šířka palubní desky, stejně jako prostor uvnitř kabiny větší. Právě touto ideou „styl ve prospěch technologie“ jsme se při přípravě projektu řídili.

Co je přínosem nové platformy?

U vozu DS 3 CROSSBACK se poprvé objevuje nová platforma CMP, tedy „Common Modular Platform“. Díky tomu jsme mohli zákazníkům nabídnout vedle spalovacího motoru i zcela elektrický motor, aniž by to bylo na úkor prostoru v kabině nebo místa v zavazadlovém prostoru! S touto novou platformou jsou pochopitelně spojeny i jiné výhody: nejen, že došlo k její optimalizaci a odlehčení oproti předchozím generacím (průměrně -40 kg díky novým materiálům, jako je vysokopružná ocel, hliník nebo kompozitní materiály), ale nabízí i větší modularitu z hlediska délky, šířky, výšky a průměru kol a z toho plynoucí zachovanou prostornost interiéru. Díky této platformě může DS 3 CROSSBACK nabízet více dynamiky a mrštnosti při řízení, tedy i větší potěšení z jízdy a více komfortu.

A jaká byla pro vás u projektu největší výzva?

Prostornost! DS 3 CROSSBACK je nejkompaktnější SUV ve své kategorii, a přitom nabízí velmi dobrý vnitřní prostor.

Na ten ukazuje i jeho vzhled, impozantní proporce a to, jak výrazně působí díky své šířce, velkým kolům a vyšší světlé výšce. Zaměřili jsme se i na vyšší pozici při řízení, panoramatické čelní sklo, které se táhne po celé šířce vozu – a i kvůli němu jsou boční větráky zabudované do dveří. U zadních sedadel jsme se soustředili na prostor nad hlavou, který je jeden z nejlepších ve své kategorii, a prostor ve výši kolen, který je vzhledem k délce vozu 412 cm skutečně mimořádný.


Tři otázky pro Etienne Menanta, produktového managera projektu DS 3 CROSSBACK

Jak se na vůz budou dívat zákazníci?

Prováděli jsme řadu testů s potenciálními zákazníky již před zahájením projektu a až do roku předcházejícímu uvedení vozu na trh. Z těchto studií vyplývá, že DS 3 CROSSBACK je díky velkým kolům, vyšší světlé výšce, kvalitě použitých materiálů, komfortu a akustice zřetelně vnímán jako prémiové SUV. DS 3 CROSSBACK působí jako moderní inovativní vůz zcela v duchu své doby. Z testů vyplývá i další výrazný subjektivnější bod – DS 3 CROSSBACK působí jako vůz, který může být odrazem osobnosti svého majitele. Tady se pohybujeme na hedonistické úrovni. DS 3 CROSSBACK má okouzlit ty, kdo si chtějí udělat radost a hledají stylový, technologický, pohodlný a dynamický vůz,

Jaké jsou jeho přednosti?

Pochopitelně jeho osobnost: od výrazného, krásně vytvarovaného až charismatického vzhledu přes luxusní interiér po v této kategorii nevídanou bohatost bezpečnostní výbavy a podpůrných prvků řízení. Jeho další předností je pochopitelně 100 % elektrický motor, který se v tomto segmentu objevuje nově. Zákazník, který si ho zvolí, nemusí mít jakoukoliv obavu z jeho dopadu na styl nebo funkce vozu. DS 3 CROSSBACK přináší zážitek z řízení, pro který je nejdůležitější radost a jedinečné pocity.

Proč vozu přisuzujete charakteristiku „styl hi-tech“?

Protože pro DS 3 CROSSBACK je nejtypičtější jeho výrazný vytvarovaný styl. Toho si u auta všímáme jako prvního. Dalším rysem je technologie, nejen ta, která má vliv na design, ale i technologie zajišťující bezpečnost a zejména hi-tech zážitek: nejvýznamnějšími příklady jsou světlomety DS Matrix LED Vision zvyšující bezpečnost a přinášející identitu DS, zalícované kliky dveří, které se vysunou, když se k vozu přiblížíte nebo když vůz ovládáte pomocí chytrého telefonu, či DS Drive Assist otevírající cestu k autonomnímu řízení. Tyto inovace jsou v tomto segmentu jedinečné.


Tři otázky pro Bertranda Danteca, design managera vozu DS 3 CROSSBACK

Jak byste popsal styl vozu DS 3 CROSSBACK?

Především jde o charismatický vůz s velmi výrazným stylem. Je stejně jako ostatní modely DS krásně vytvarovaný, a především vzbuzuje silné emoce. Když se vůz DS 3 CROSSBACK rozjede, získáte při pohledu na jeho křivky a velká kola ihned pocit, že je schopen velkých věcí. Abych shrnul náš záměr: snažili jsme se stylem vozu přispět k intenzivnímu automobilovému zážitku. Náš nový model DS 3 CROSSBACK upoutá dosud nevídanými proporcemi s velkými koly, střechou v jiném odstínu než karoserie, muskulaturou, bezkonkurenčními technologiemi… zkrátka, je to vůz plný energie, který nelze přehlédnout!

Co byste nám řekl o stylu interiéru?

Interiér je jednotný, inspirovali jsem se stylem DS, např. u používaného rastru DS, který najdeme u ovladačů a dekorativních prvků ovládacího panelu. Stejné téma se objevuje u obou středových výdechů klimatizace, které dokonale zapadají do ostatního celku. Důležitým bodem je i to, že jsme výdechy začlenili do dveří, aby byla palubní deska neporušená a lépe vyniklo její zpracování. A konečně dodejme, že pracoviště řidiče je 100 % digitální, důležitou součástí jsou displeje podobně jako tomu bylo u posledních koncepčních vozů, jako je DS E-Tense. Z toho vyplývá moderní pojetí a soulad s interiérem vozu DS 7 CROSSBACK a jeho „Inspiracemi DS“.

Co je přínosem nové platformy?

Už od počátku jsme pracovali ruku v ruce s inženýrskými týmy a společně jsme vytvořili platformu splňující zásadní požadavky: velká kola umístěna ve 4 rozích, kompaktnost a šířka. Spolupracovali jsme i na začlenění inovací, jako jsou ukryté lišty oken nebo kliky dveří schované do karoserie, díky čemuž jsme zajistili optimální vnímanou kvalitu vozu.

Zdroj informací

P Automobil Import s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

14. září 2018

Fotogalerie

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.1951 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál