SUSE jmenovala společnost SÍŤ strategickým partnerem a rozšiřuje spolupráci s FIT ČVUT

SUSE jmenovala společnost SÍŤ strategickým partnerem a rozšiřuje spolupráci s FIT ČVUT

Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze zahájila migraci velké většiny své provozní infrastruktury a infrastruktury pro podporu výuky a výzkumu na produkty společnosti SUSE. Základem je přechod serverové infrastruktury na operační systémy SUSE Linux Enterprise Server s využitím řešení pro vysokou dostupnost (High Availability) a také možnosti aplikace oprav na jádro operačního systému bez jeho restartu, tzv. SUSE Linux Enterprise Live Patching. To umožní fakultě provozovat hlavní infrastrukturu bez výpadků.

FIT také využije k virtualizaci svého prostředí KVM ve verzi s podporou od SUSE a v blízké době začne testovat upravenou distribuci operačního systému SLES pro svůj výpočetní cluster. Zhruba 320 pracovních stanic v učebnách fakulty od blížícího se zimního semestru poběží nad distribucí openSUSE Leap - komunitní distribuci vycházející z operačního systému SLES, s níž sdílí jádro. Veškerou infrastrukturu z hlediska operačního systému bude FIT spravovat nástrojem SUSE Manager, který zajistí jednotnou správu zařízení, vyšší bezpečnost, shodu standardů a automatizaci práce administrátorů, čímž se dosáhne zvýšení jejich pracovní efektivity.

V blízké době bude provedena také migrace softwarově definovaného úložiště z komunitního řešení Ceph na podporovanou distribuci od SUSE - SUSE Enterprise Storage. Od tohoto přechodu fakulta očekává jak zvýšení výkonu a zajištění stability celého řešení, tak i jednodušší možnosti budoucích upgradů na vyšší verze a delší udržitelnost. V současné podobě je tento storage cluster postaven na sedmi uzlech a disponuje hrubou kapacitou 210 TB.

FIT zahájil přípravné práce pro testování SUSE OpenStack Cloud za účelem vytvoření vlastního privátního fakultního cloudu, který bude umožňovat poskytování infrastruktury jako služby tak, aby jeho oddělení ICT dokázalo flexibilně reagovat na požadavky svých uživatelů v oblasti výzkumu. Na fakultě probíhá také testování platformy SUSE CaaS Platform - certifikovaného řešení pro provoz a orchestraci linuxových kontejnerů na bázi open source projektu Kubernetes. Od tohoto řešení fakulta očekává rozšíření svého potenciálu v nabízených službách z oblasti ICT.

Obě strany aktuálně pracují na přípravě ještě užší spolupráce v podobě uzavření strategického partnerství, které umožní vývojářům SUSE vystupovat na vybraných přednáškách a vést závěrečné práce.

Hlavním garantem a iniciátorem této spolupráce ze strany Fakulty informačních technologií ČVUT v Praze je Ing. Martin Vaňko, ředitel ICT oddělení. Za SUSE je to Miroslav Kořen, regionální manažer pro Českou republiku a Slovensko.

SUSE jmenovala společnost SÍŤ strategickým obchodním partnerem, prvním ve střední a východní Evropě

„SÍŤ tím zároveň potvrzuje pozici našeho nejvýznamnějšího partnera na českém trhu,“ říká
Miroslav Kořen, regionální manažer SUSE pro Českou republiku a Slovensko.

Společnost SUSE povýšila dosavadní obchodní spolupráci s českou společností SÍŤ na nejvyšší možnou úroveň – SUSE Solution Partner – a učinila z ní tak svého nejvýznamnějšího partnera na českém trhu. Oznámil to regionální manažer SUSE pro Českou republiku a Slovensko Miroslav Kořen. „SÍŤ nabízí a implementuje veškeré naše produkty včetně inovativních technologií pro softwarově-definovaná datová centra včetně nejnovější platformy pro provoz linuxových kontejnerů – SUSE CaaS Platform. Na úroveň SUSE Solution Partner se dostala jako první z regionu EMEA East, celosvětově je teprve šestnáctou společností s takovým typem partnerství,“ přiblížil Miroslav Kořen.

SUSE Solution Partner je nejvyšší úrovní partnerského programu SUSE a společnost ji přiděluje firmám, které prokáží velmi dobrou znalost trhu, hluboké odborné znalosti pro implementaci a podporu a dokáží se specializovat i na nové technologie, jako jsou SUSE OpenStack Cloud, SUSE Enterprise Storage nebo již zmiňovaná SUSE CaaS Platform. Společnost SÍŤ je vyjímečná právě i tím, že se rozhodla specializovat na celé portfolio, což ji řadí mezi opravdovou elitu. Partner na oplátku od SUSE získává konkurenční výhodu v podobě úzké spolupráce na obchodních příležitostech, účasti na kampaních SUSE a dalších aktivitách, které jej pomohou zviditelnit na trhu.

Společnost SÍŤ byla založena v roce 1993, sídlí v Ostravě a její název představuje zkratku hlavního zaměření činnosti – Simplifield IT – tedy neustálého zjednodušování složitých řešení. Firemním klientům nabízí průběžné zlepšování správy dat a nástrojů pro jejich zpracování a vyhodnocování, zálohování nebo ukládání. Disponuje téměř třiceti specialisty schopnými navrhnout a na klíč dodat ta nejsložitější IT řešení současnosti.

„Disponujeme hlubokými znalostmi v rámci produktového portfolia společnosti SUSE a velice ceníme, že jsme po letech vzájemné spolupráce dosáhli na úroveň SUSE Soltion Partner, navíc jako první nejen na našem trhu, ale v celém regionu střední a východní Evropy. V open source řešeních pro softwarově-definovaná datová centra vidíme velkou budoucnost a proto se společně se SUSE vydáváme touto cestou,“ říká jednatel společnosti SÍŤ Radek Soušek.

Partnerem SUSE je společnost SÍŤ od roku 2010. Postupně se vypracovala přes několik úrovní až na tu nejvyšší. „Naší hlavní prioritou jsou vždy dvě věci – funkcionalita a podpora. A ty produkty společnosti SUSE nabízí,“ vysvětluje Radek Soušek, proč SÍŤ zvolila partnerství se SUSE.

Pokud se chcete dozvědět více o partnerském programu SUSE, případně se přímo stát partnerem, navštivte náš web určený pro obchodní partnery.

Zdroj informací

SUSE a NejBusiness.cz

Datum

10. srpna 2018

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.2155 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál