Firma Bosch Diesel s.r.o. opětovně oceněna jako „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“

Firma Bosch Diesel s.r.o. opětovně oceněna jako „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“

Sportovní vyžití, podpora zdraví a ještě možnost něco vyhrát: tím vším se vyznačuje iniciativa „Do práce na kole“. V době pořádání akce, od 1. května do 30. května 2018, jezdili zaměstnanci firmy Bosch v Jihlavě do práce na kole, a to jak přímo z domu, tak i v kombinaci s veřejnými dopravními prostředky. V rámci vzájemné motivace mohli zaměstnanci vytvářet společné cyklotýmy.

V letošním roce se do cyklosoutěže zapojilo celkem 264 zaměstnanců jihlavské firmy Bosch, kteří sestavili celkem 92 cyklotýmů. To je o 83 nových jezdců a 19 týmů více než v předcházejícím roce. Firmě Bosch se tak v Jihlavě i letos povedlo zapojit nejvíce jezdců a vytvořit nejvíce cyklotýmů. Firma proto i letos získala v červnu ocenění za první místo v kategorii „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“. Zaměstnanci firmy jezdili na kole pravidelně každý den a v době akce celkově urazili na cestě do práce 84 028 kilometrů. To je vzdálenost, která odpovídá dvojnásobnému obvodu zeměkoule.

Vedle domácích zaměstnanců se cykloakce opět zúčastnil i zahraniční zaměstnanec firmy Bosch aktuálně pracující v Jihlavě - Shimmi Yukitoshi z Japonska. A jak vypadaly celkové výsledky vnitrofiremní cyklistické soutěže? V kategorii mužů najel nejvíce kilometrů Daniel Kuthan (2 000 km), v kategorii žen byla nejúspěšnější Lenka Matějíčková (1 001 km).

V kategorii cyklotýmů byl nejlepší tým „Cobram team“ ve složení Daniel Kuthan Petr Vesecký a Josef Vítů. Tento tým společně najel skvělých 4 065 km.

Jízdou na kole za čisté ovzduší a životní prostředí

Každý účastník cykloakce si mohl pomocí online aplikace spočítat množství CO2, které ušetřil tím, že nepoužil na cestu do práce automobil. V rámci akce „Do práce na kole“ ujeli účastníci v celé České republice v roce 2018 na 3,5 miliónu km, což odpovídá úspoře 457 tun CO2.

Motivačně na účastníky „Do práce na kole“ působily nejen pozitivní efekty v oblasti ochrany životního prostředí a vlastního zdraví. Firma Bosch v Jihlavě uhradila za zaměstnance startovné a pořídila cyklodresy. U příležitosti 25 let založení firmy Bosch v Jihlavě soutěžili zaměstnanci o 25 cyklohelem a elektrokolo značky Bosch. Výhercem eklektrokola se stal zaměstnanec firmy Rostislav Čermák.

„Už krátké trasy ujeté na kole jsou skvělým vlastním příspěvkem k tomu, aby se člověk cítil dobře, a přitom udělal něco pro své zdraví. A co je dobré pro nás zaměstnance, je dobré i pro našeho zaměstnavatele, neboť zaměstnanci, kteří jsou fit, jsou i méně často nemocní a více motivovaní,“ řekl u příležitosti předání elektrokola Bosch Rostislav Čermák.

Firma Bosch v Jihlavě se do akce „Do práce na kole“ aktivně zapojuje od roku 2013. Titul „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“ získala firma poprvé v roce 2013, v roce 2014 pak ještě navíc i titul „Cyklozaměstnavatel České republiky“.

Přejímání společenské odpovědnosti u firmy Bosch

„Kdo splnil podmínky pro účast, udělal tak něco pro vlastní zdraví a životní prostředí. Cílem akce bylo pomocí každodenního pohybu minimalizovat zdravotní rizika a pomáhat udržovat dobrý zdravotní stav. Rozsah opatření, kterými firma podporuje jízdu na kole, resp. volnočasové aktivity svých zaměstnanců, je různorodý – od poskytnutí převlékacích kabin, zastřešených odstavných ploch pro kola, až po převzetí nákladů na startovné v soutěži. Získané ocenění „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“ jasně dokazuje, že náš vlastní příspěvek ke zlepšení životního prostředí může prospět nejen našemu zdraví, ale zároveň i celému Kraji Vysočina a městu Jihlava,“ shrnul Ralph Klaus Carle, obchodní ředitel firmy Bosch Diesel s.r.o.

Závod Jihlava

Ve firmě Bosch Diesel s.r.o. pracuje přes 5 000 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém Common Rail. V roce 2011 získala firma prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR-Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2017 se firmě opakovaně podařilo získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2017“ první místo v kategorii „Exportér roku Kraje Vysočina s největším objemem exportu za rok 2016“. V roce 2018 slaví firma Bosch Diesel s.r.o. Jihlava 25 let od svého založení.

Zdroj informací

Text a foto: Bosch Diesel s.r.o.

Datum

8.7.2018

Fotogalerie

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.2902 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál