ŠKODA Motorsport na domácí soutěži v nejsilnější sestavě

ŠKODA Motorsport na domácí soutěži v nejsilnější sestavě

Seriál českého mistrovství pokračuje 5. dílem ve dnech 30. června a 1. července. Legendární Rally Bohemia slaví 45. výročí a při té příležitosti připravila spoustu novinek pro jezdce i diváky. Tradiční podnik s centrem v Mladé Boleslavi představuje domácí půdu především pro značku ŠKODA, která bude hodně vidět na trati i v zázemí. Také letos je ŠKODA AUTO generálním partnerem Rally Bohemia.

Tovární tým ŠKODA Motorsport pojal soutěž velkoryse a nasazuje největší počet posádek v historii českého mistrovství. Jasným favoritem je vedoucí dvojice průběžného pořadí Jan Kopecký/Pavel Dresler, která poveze na svém speciálu ŠKODA FABIA R5 opět startovní číslo 1. Na kontě má zatím plný počet 240 bodů a jediné vítězství ji dělí od obhajoby mistrovského titulu – čtvrtého v řadě za sebou. Usilovat o něj chce právě na Rally Bohemia, ale snadné to mít nebude. Konkurenci tentokrát najde i ve vlastním týmu, a to v podobě dvou mladých skandinávských posádek. S číslem 3 odstartuje do soutěže norská dvojice Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjaermoen, číslo 4 povezou na dalším továrním speciálu FABIA R5 Finové Juuso Nordgren/Tapio Suominen. „Pro nás je Rally Bohemia dvojnásob domácí soutěží, kterou tradičně sledují členové představenstva i zaměstnanci automobilky,“ říká vedoucí týmu ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek. „Letos se prezentujeme v nejpočetnější možné sestavě. Věříme, že naše česká posádka právě tady úspěšně završí letošní domácí sezonu mistrovským titulem, k němuž jí chybí už jen krůček. Naši mladíci dostávají podruhé v tomto roce příležitost utkat se s tuzemskou špičkou na asfaltových tratích, z čehož jistě vytěží další cenné zkušenosti,“ dodává Michal Hrabánek.

Ve startovním poli soudobých vozů, které čítá 74 posádek, nechybí prakticky nikdo z adeptů na přední umístění. Kromě trojice továrních speciálů je přihlášeno dalších 9 automobilů ŠKODA FABIA R5. Mezi nimi opět figurují vozy nasazené s podporou autorizovaných obchodníků. Filip Mareš/Jan Hloušek ze stáje ACA ŠKODA Autoklub Team dostali startovní číslo 7, Vojtěch Štajf/Marcela Ehlová (Racing 21 – Klokočka ŠKODA Team) mají číslo 8 a Tomáš Pospíšilík/Jiří Hovorka (Autokomplex Menčík ŠKODA Rally Team) pojedou s číslem 14.

Rakouský mistr Raimund Baumschlager

Kromě tradičních účastníků domácího šampionátu se představí několik zajímavých jezdců ze zahraničí. Nejznámějším z nich je nepochybně mnohonásobný rakouský mistr Raimund Baumschlager, jenž si Rally Bohemia vybral jako první soutěž po svém vážném zranění. I u nás populární matador, který vyhrál Rally Bohemia v letech 1989 a 1990, patří k dlouholetým zákazníkům sportovního oddělení mladoboleslavské automobilky. Jeho tým na jaře 2015 zahájil úspěch zákaznického programu prvním odebraným vozem a v současnosti vlastní několik klientských speciálů ŠKODA FABIA R5. Od té doby se připojily další desítky soukromých týmů z celého světa, které se postaraly o to, že v současnosti počet dodaných exemplářů překročil magickou hranici 200 kusů.

V servisní zóně na letišti Hoškovice u Mnichova Hradiště rozbalí mladoboleslavská automobilka ve spolupráci s místním autorizovaným obchodníkem Havex auto Mladá Boleslav také svůj ŠKODA Park pro fanoušky a další návštěvníky. Ten nabídne bohatý doprovodný program, který si užijí dospělí i děti. Nebude chybět autodráha pro RC modely vozu FABIA R5 ani stánek s oblečením a dalšími dárkovými předměty. Připraveny budou předváděcí vozy ŠKODA, které si zájemci mohou na místě prohlédnout a vyzkoušet. V dětském koutku se ti nejmenší vyřádí v nafukovacím skákacím hradu, případně si namalují obrázek třeba s rallyovou tématikou. K dispozici budou i dětská odrážedla v designu FABIA R5. Po celou sobotu pak mohou účastníci hry Natři Honzu! soutěžit o zápůjčku sportovního hatchbacku ŠKODA FABIA Edition R5 na rok zdarma.

Rally Bohemia se tradičně koná o prvním prázdninovém víkendu. Pro letošní 45. ročník připravili organizátoři několik změn oproti minulosti. Servisní zóna se z Mladé Boleslavi přesouvá na letiště v Hoškovicích u Mnichova Hradiště. Tím se zkrátí přejezdová vzdálenost ze servisu k rychlostním zkouškám na Hodkovicku a Železnobrodsku. Ani jedna rychlostní zkouška nebude mít stejnou konfiguraci jako loni. Změna lokality se nevyhnula ani shakedownu, který se nově pojede přes obec Březina v těsné blízkosti servisní zóny již v pátek odpoledne.

Večer bude následovat program přímo v Mladé Boleslavi, kde si budou moci fanoušci přijít pro podpisy špičkových závodníků na autogramiádu do nákupního centra Bondy. Slavnostní start proběhne před Muzeem ŠKODA AUTO v sobotu od 9:30 hodin. Přímo na něj naváže nová okruhová rychlostní zkouška Bondy, která se pojede na tři okruhy. Sobotní 1. etapa se uzavře ve 23 hodin, do 2. etapy odstartuje první posádka v neděli v 8 hodin. Celá soutěž pak skončí krátce před 15. hodinou na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi.

Zdroj informací

ŠKODA AUTO a. s. a Nejbusiness.cz

Datum

26.6.2018

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.1877 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál