Traktory ZETOR se blýskly na výstavách po celém světě

Traktory ZETOR se blýskly na výstavách po celém světě

Traktory ZETOR společně s novinkami za sebou mají velmi rušný začátek roku. V prvních dvou měsících roku se značka ZETOR představila na výstavách ve Velké Británii, v Polsku, Maďarsku, Řecku, na Ukrajině a také v USA.

Výstavy konající se začátkem roku, kdy je nejméně zemědělské práce, jsou vždy hojně navštěvované. Využili jsme příležitosti a společně s našimi partnery představili zájemcům v jednotlivých zemích naše novinky – stroje z modelových řad HORTUS a UTILIX a MAJOR v novém designu. Samozřejmě nechyběly ani stálice z produktového portfolia jako MAJOR, PROXIMA a FORTERA, často agregované s nakladači ZETOR SYSTEM,“ komentuje účast na výstavách Lukáš Krejčíř, ředitel Finančního úseku ZETOR TRACTORS a.s.

Sérii výstav zahájila značka ZETOR v Peterboroughu na největší mezinárodní výstavě v Británii LAMMA 2018. Další zastávkou bylo výstaviště v polské Poznani, kde se konala výstava Polagra Premiery a ke konci ledna se ZETOR účastnil největšího veletrhu v Maďarsku AGROmashEXPO v Budapešti. Začátkem února se v řeckých Thesalonikách konala výstava Agrotica. Následoval jeden z nejvýznamnějších veletrhů v Americe, v Kentucky se značka ZETOR účastnila National Farm Machinery Show. Poslední zastávka v rámci výstav byla v Kyjevě na Ukrajině, kde se konal už osmý ročník Agro Animal Show 2018.

Veletrhy jsou skvělou příležitostí, jak být v přímém kontaktu se zákazníky. Díky afilacím a lokálním partnerům v zahraničí tak můžeme získávat na veletrzích zpětnou vazbu na naše produkty od zákazníků a obchodních partnerů. Zároveň jsou výstavy konající se začátkem roku velmi důležité i z obchodního hlediska. Na přelomu zimy a jara se totiž zájemci finálně rozhodují o nákupu nového vybavení,“ shrnuje přínos veletrhů Lukáš Krejčíř.

S představením traktorů UTILIX a HORTUS značka ZETOR rozšířila své produktové portfolio na 6 modelů a pokrývá výkonnostní segment od 40 až do 160 koní. „Nové traktory jsou malé a lehké, jde s nimi lépe a rychleji manipulovat než s většími stroji. Uplatnění najdou v pěstitelství, zahradnictví, ale také ve stájích a jiných omezených prostorech, a samozřejmě v komunálních službách, kam se díky své obratnosti perfektně hodí,“ dodává Lukáš Krejčíř k novým modelům. Stroje si mohou zájemci objednávat už nyní a první traktory budou zákazníkům dodány v březnu 2018.

MAJOR v novém designu

MAJOR v novém designu byl inspirován designovým konceptem, jenž připravilo pro značku ZETOR studio Pininfarina. Cílem bylo vytvořit produkt se silnou estetickou hodnotou a dát značce ZETOR novou ikonickou vizi odrážející hodnoty společnosti. MAJOR v novém designu je první traktor v novém moderním kabátě, který je připraven pro sériovou výrobu. Do nového atraktivního ZETOR DESIGNu se postupně převlečou všechny stroje značky ZETOR. První stroje se dostanou na trh koncem léta letošního roku.

Modelová řada UTILIX

Další modelovou řadou, která rozšířila portfolio značky ZETOR, je UTILIX. Srdcem těchto traktorů je 4válcový motor s výkonem 43 HP (UTILIX 45) nebo 49 HP (UTILIX 55). Stroje jsou vybaveny hydrostatickou převodovkou, kde rychlost stroje ovládá operátor za pomoci dvou plynových a jednoho brzdového pedálu. Maximální rychlost traktoru je 30 km/h. Systém mokrých brzd dělá z nového stroje bezpečný pracovní nástroj, který odpovídá nejnovějším přísným bezpečnostním normám. Z pohledu hydrauliky mají stroje dvě čerpadla oleje o celkovém průtoku 52 l/min, respektive 56 l/min. Jde o dostatečnou kapacitu např. pro práci s čelními nakladači a dalšími agregacemi. Základní výbavou stroje je opět klimatizace, která zvyšuje pohodlí obsluhy při práci.

Modelová řada HORTUS

Modelová řada HORTUS je tvořena dvěma modely – CL a HS. Stroje jsou vybaveny 4válcovým motorem o výkonu 67 koní. Traktory využívají mechanickou převodovku s 24 rychlostmi vpřed a 24 rychlostmi vzad, model HORTUS HS je navíc vybaven tzv. PowerShuttlem, tedy reverzorem umožňujícím změnu směru jízdy i pod zatížením. Maximální rychlost traktorů je 40 km/h a jsou vybaveny systémem mokrých brzd. Dvě čerpadla oleje zajišťují v hydraulických okruzích průtok o objemu 60 l/min. Traktor disponuje klimatizací, která usnadňuje práci operátora při dlouhých a namáhavých pracích.

Zdroj informací

ZETOR TRACTORS a Nejbusiness.cz

Datum

7.3.2018

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.4829 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál