Přelomový rok pro Čezetu

Přelomový rok pro Čezetu

Pražská firma Čezeta v čele s Neilem Smithem navázala na tradici slavného motocyklu Čezeta 506, který byl oblíbený, nejen v České Republice, ale také v zahraničí. Vyrábí se v nadčasovém původním designu s elektrickým pohonem.
CEO Čezety nám prozradil, že minulý rok byl pro filmu přelomový. Firma dosáhla prvenství prvního sériově vyráběného motocyklu v České Republice, který se při prezentacích setkal jen s kladnou odezvou.

 

Více o firmě a jejích úspěších se dozvíte v rozhovoru s Neilem Smithem, který vám přináší magazín NejBusiness.cz

Jak hodnotíte rok 2017?

Rok 2017 byl pro Čezetu dá se říci přelomový. Na jeho konci se stala prvním sériově vyráběným elektromobilem v České Republice, který smí na silnice a to je velké prvenství. Dokončili jsme vývoj motocyklu, vybavili továrnu, přijali zaměstnance a začali jsme s výrobním procesem. Celý rok jsme také Čezetu prezentovali zákazníkům a setkali jsme se s velmi dobrou odezvou. Přesto, že to občas nebylo jednoduché to byl bezesporu výborný rok pro naší značku a ten letošní bude už jen pomyslnou třešničkou na dortu.


Co považujete za úspěch v pracovním i osobním životě, co Vám udělalo radost?

Velkou radost mi dělá zájem českých lidí a českých firem o Čezetu. Jsme rádi, že můžeme znovu ukázat světu ikonický design tohoto skútru. Ať už jde o naše zaměstnance, dodavatele, nebo zákazníky, každý je hrdý na to, že může být součástí příběhu znovuzrození Čezety.

Čím Vás potěšili Vaši zaměstnanci a kolegové?

To je to, o čem jsem mluvil výše. Je to především jejich nasazení. Například proces homologace rozhodně nebyl jednoduchý a nebylo úplně výjimečné, když museli naši zaměstnanci trávit v dílně noci, aby byl motocykl připraven včas na všechny testy. Každý náš zaměstnanec ukázal, že je pro něj Čezeta víc, než jen zdroj obživy a za to si jich nesmírně vážím a znovu bych jim rád poděkoval.

Jaké máte plány pro rok 2018 v osobním životě?

Osobní život musel v posledních měsících hodně ustoupit práci na Čezetě, takže bych si to letos rád vynahradil.

Jaké má plány pro rok 2018 Vaše firma?

Letošní rok bude konečně rokem, kdy se budou nové Čezety prohánět po silnicích. Pro nás je důležitá výroba, navýšení kapacity a rozšíření teamu ve výrobě. Nikdy samozřejmě nepřestáváme pracovat na vývoji a inovacích. Technologie v elektromobilitě se vyvíjejí obrovským tempem a není měsíc, kdy bychom nenašli něco zajímavého, co bychom mohli na našem projektu použít. Důležité je pro nás ale zejména udržení kvality výroby, která musí být dokonalá, Čezeta je produkt, který si kupujete na zbytek svého života a podle toho musí vypadat.

Co byste přál Vašemu oboru pro rok 2018?

Já osobně bych si přál především více konkurence. Výrobce výkonných elektrických skútrů můžete spočítat na prstu jedné ruky a to je podle mě škoda. Na rozdíl od elektrických aut je elektroskůtr velmi praktický a hlavně připravený na denní použití v reálném životě. Proto je škoda, že se výrobci zatím této kategorii věnují jen okrajově. Ale uvidíte za pár let.

 

Děkujeme za rozhovor

za NejBusiness.cz:
Roman Černica

Datum

6. února 2018

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.0844 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál